ΣΠΑΡΤΗ. Λεύκωμα που καταγράφει την ιστορία του Σπαρτιατικού Γυμναστικού Συλλόγου από το 1895, χρόνο της ίδρυσής του, μέχρι και σήμερα, παρέδωσαν, ο πρόεδρος του συλλόγου Παναγιώτης Πριστούρης και το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Μηνακάκης, στον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, στη Σπάρτη.

Όπως έχει αναφερθεί, ο Σπαρτιατικός αποτελεί έναν από τους ιστορικότερους συλλόγους της Ελλάδας, καθώς ιδρύθηκε έναν μόλις χρόνο πριν τη διεξαγωγή των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων του 1896 στην Αθήνα, από επίλεκτα μέλη της Σπαρτιατικής κοινωνίας που επηρεάστηκαν από το τότε επικρατούν πνεύμα αναβίωσης του Ολυμπισμού.

Η συνάντηση

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αθλητικών υποδομών στη γεωγραφική περιοχή του Δήμου Σπάρτης καθώς και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι στην εποχή της covid-19.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Βερούτης ενημέρωσε για την πρόθεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου να συνδράμει τα σωματεία με αθλητικό υλικό καθώς και να αναλάβει μέρος των οδοιπορικών εξόδων των συλλόγων που αγωνίζονται σε εθνικές κατηγορίες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις