ΚΥΝΟΥΡΙΑ. Για 9η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας επιστρέφει … τρέχοντας στον ορεινό όγκο του Πάρνωνα, για αγώνες υπεραπόστασης, το Σαββατοκύριακο 16 – 17/7/2022.

Αγώνες Δρόμων Υπεραπόστασης

Σάββατο 16/7

  • Κρόνιον Πέρασμα (15:00)

Με αφετηρία και τερματισμό την Κοινότητα Άγιου Πέτρου θα διεξαχθεί το καθιερωμένο πλέον Κρόνιον Πέρασμα, ένας επίπονος αγώνας υπεραπόστασης 70 χλμ..

  • Δρόμοι Πάρνωνα ή Ημικρόνιο Πέρασμα (15:00)

Παράλληλα θα διεξαχθεί και ο μικρότερος αγώνας 37,5 χλμ. με την ονομασία Δρόμοι Πάρνωνα ή Ημικρόνιο Πέρασμα.

Οι αγώνες αυτοί θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 16/7 με ώρα εκκίνησης τις 15:00 το μεσημέρι.

Σχετικά με την ώρα εκκίνησης αναφέρθηκε πως «…το περσινό στοίχημα με την αλλαγή της ώρας κερδήθηκε μιας και οι δρομείς στο σύνολό τους αποδέχτηκαν αυτήν την αλλαγή».

  • Για τα πιτσιρίκια… Κρονιάκι! - Σάββατο (19:30)

Φυσικά δεν θα μείνουν παραπονεμένοι οι μικροί μας φίλοι.

Το Σάββατο 16/7 (19:30) θα διεξαχθεί ο παιδικός αγώνας, το Κρονιάκι, (λίγο πριν αρχίζουν να τερματίζουν οι δρομείς του Κρόνιου Περάσματος).

Φέτος, και μετά την απουσία 3 ετών, επανέρχεται … κατά το ήμισυ, ο ένας από τους δύο μικρότερους αγώνες, που γινόντουσαν την επομένη, του Κρονίου Περάσματος, δηλαδή ο Φυσιολατρικό Αγώνας, Γύρος του Άγιου Πέτρου 6 χλμ..

Ο πανέμορφος αυτός αγώνας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Ιουλίου στις 19:00, με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία του Άγιου Πέτρου.

Απευθύνεται προς όλες και όλους – είτε για τρέξιμο μέσα στην όμορφη φύση είτε για αποκατάσταση από τους επίπονους αγώνες της προηγούμενης μέρας.

  • Προληπτικά μέτρα

«Φυσικά μπορεί να μην ισχύουν πρωτόκολλα, ως προς την διεξαγωγή αθλητικών ή καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, εντούτοις όμως είμαστε υποχρεωμένοι να σας επιστήσουμε την προσοχή σας, όσον αφορά τον συνωστισμό, και σας προτείνουμε τα όποια προληπτικά μέτρα, εναντίον της COVID 19, μιας και δυστυχώς η πανδημία είναι ακόμα εδώ», λένε από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας..

  • Καμπύλης

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Γ. Καμπύλης, δήλωσε:

«Για άλλη μια χρονιά το Κρόνιον Πέρασμα είναι γεγονός.

Μια αθλητική διοργάνωση που μόνο οφέλη επιφέρει στην τοπική κοινωνία. Κάθε χρόνο οι συμμετοχές αυξάνονται. Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες για τη στήριξή τους και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις