ΣΠΑΡΤΗ. Οι Σπαρτιάτες Δρομείς, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Π.Ε. Λακωνίας), του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάρτης και του Δήμου Σπάρτης,

 • διοργανώνουν για 2η φορά, στον αστικό ιστό της πόλης, τη σειρά αγώνων με την ονομασία , «SPARTA CITY ULTRA»

Περιλαμβάνει

 • Αγώνα 6 ωρών
 • Αγώνα 12 ωρών
 • Αγώνα 24 ωρών, με ενδιάμεσο split στα 100 miles (~160,935Km)

Σημειώνουμε πως ο Αγώνας είναι και η τελευταία ευκαιρία διεκδίκησης του ορίου για πρόκριση στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ!

 • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η Λεωφόρος Κωνσταντίνου Παλαιολόγου θα παραμείνει κλειστή λόγω της διεξαγωγής του Αγώνα,

 • από το Σάββατο (18/2, 15:30) έως την Κυριακή (19/2,18:30), με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης Αρ. 26/15-2-2023

Παράλληλα με τον 2ο Sparta City Ultra θα διεξαχθεί Αγώνας Δρόμου, 1.000 μέτρων, για παιδιά του Δημοτικού (19/2, 09:00)

Ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων: Σάββατο 18/2/2023 – Κυριακή 19/2/2023

Μέρος διεξαγωγής αγώνα: Σπάρτη

Ώρες Εκκίνησης – Λήξης

 • 24 ώρες: Ώρα Εκκίνησης 17:00 (Σάββατο 18/2/2023)Ώρα λήξης, 17:00 (Κυριακή 19/02/2023)
 • 12 ώρες: Ώρα Εκκίνησης, 17:00 (Σάββατο 18/2/2023)Ώρα λήξης, 05:00 (Κυριακή 19/2/2023)
 • 6 ώρες: Ώρα Εκκίνησης, 10:00 (Κυριακή 19/2/2023) – Ώρα λήξης, 16:00 (Κυριακή 19/2/2023)

Πληροφορίες Αγώνων

 • Αγώνας 24 ωρών

Η εκκίνηση του αγώνα των 24 ωρών θα δοθεί λίγα μέτρα μετά από το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στο ρεύμα καθόδου της κεντρικής Λεωφόρου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου! Η εκκίνηση θα γίνει στις 17:00 το απόγευμα του Σαββάτου 18 Φεβρουαρίου 2023. Ο τερματισμός θα γίνει αφού συμπληρωθούν οι 24 ώρες, το απόγευμα της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου 2023. Οι δρομείς θα κατέβουν για ένα χιλιόμετρο ακριβώς την κεντρική Λεωφόρο της Σπάρτης Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, και αφού στρίψουν σε καθορισμένο σημείο, θα ανέβουν πάλι για ένα χιλιόμετρο από το αντίθετο ρεύμα την Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Έτσι ένας πλήρης κύκλος των αγώνων, θα είναι ακριβώς 2 χιλιόμετρα. Καθόλη την διάρκεια των αγώνων, και τα 2 ρεύματα της Κωνσταντίνου Παλαιολόγου θα είναι κλειστά, και δεν θα διεξάγεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Νικητές φυσικά θα είναι αυτοί που θα κάνουν τα περισσότερα χιλιόμετρα κατά την διάρκεια των 24 ωρών!

Θα υπάρχει και ενδιάμεση χρονομέτρηση στα 100 miles(~161km)

Βραβεύσεις: Στον αγώνα των 24 ωρών θα βραβευτούν οι 6 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες με ειδικό βραβείο. Όλοι ανεξαιρέτως οι δρομείς θα λάβουν βαρύτιμο μετάλλιο ανεξάρτητα με τι ώρα θα αποφασίσει ο καθένας να τελειώσει. Επίσης όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό t– shirt του αγώνα και τσάντα πλάτης.

 • Γραμματεία αγώνα: H Γραμματεία του αγώνα θα γίνει στο ισόγειο του Ξενοδοχείου ΜΕΝΕΛΑΪΟΝ επί της Λεωφόρου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 91 (400 περίπου μέτρα πιο κάτω από το άγαλμα το Βασιλιά Λεωνίδα) από τις 12:00 το μεσημέρι και μέχρι τις 16:15 το Σάββατο 18/2/2023!
 • Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Βραβεύσεις: Οι βραβεύσεις του αγώνα θα γίνουν μετά την λήξη του αγώνα την Κυριακή 19/2/2023 στις 17:30 και αφού βγουν τα τελικά αποτελέσματα.

 • Αγώνας 12 ωρών

Η εκκίνηση του Αγώνα των 12 ωρών θα γίνει λίγα μέτρα μετά από το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στο ρεύμα καθόδου της κεντρικής Λεωφόρου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Η εκκίνηση θα γίνει στις 17:00 το απόγευμα του Σαββάτου 18 Φεβρουαρίου 2023, μαζί με την εκκίνηση του αγώνα των 24 ωρών. Ο τερματισμός θα γίνει αφού συμπληρωθούν οι 12 ώρες τα ξημερώματα της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου 2023, στις 05:00 το πρωί! Οι δρομείς θα κατέβουν για ένα χιλιόμετρο ακριβώς την κεντρική Λεωφόρο της Σπάρτης Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, και αφού στρίψουν σε καθορισμένο σημείο, θα ανέβουν πάλι για ένα χιλιόμετρο από το αντίθετο ρεύμα την Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Έτσι ένας πλήρης κύκλος των αγώνων, θα είναι ακριβώς 2 χιλιόμετρα. Καθόλη την διάρκεια των αγώνων, και τα 2 ρεύματα της Κωνσταντίνου Παλαιολόγου θα είναι κλειστά, και δεν θα διεξάγεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Νικητές φυσικά θα είναι αυτοί που θα κάνουν τα περισσότερα χιλιόμετρα κατά την διάρκεια των 12 ωρών.

 • Βραβεύσεις: Στον αγώνα των 12 ωρών θα βραβευτούν οι 6 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες με ειδικό βραβείο! Όλοι ανεξαιρέτως οι δρομείς θα λάβουν βαρύτιμο μετάλλιο ανεξάρτητα με τι ώρα θα αποφασίσει ο καθένας να τελειώσει. Επίσης όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό t– shirt του αγώνα και τσάντα πλάτης.
 • Γραμματεία αγώνα: H Γραμματεία του αγώνα θα γίνει στο ισόγειο του Ξενοδοχείου ΜΕΝΕΛΑΪΟΝ επί της Λεωφόρου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 91(400 περίπου μέτρα πιο κάτω από το άγαλμα το Βασιλιά Λεωνίδα) από τις 12:00 το μεσημέρι και μέχρι τις 16:15 το Σάββατο 18/2/2023.
 • Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους

Βραβεύσεις: Οι βραβεύσεις του αγώνα θα γίνουν μετά την λήξη του αγώνα την Κυριακή (19/2) το πρωί περίπου στις 09:00 και αφού βγουν τα τελικά αποτελέσματα.

 • Αγώνας 6 ωρών

Η εκκίνηση του αγώνα των 6 ωρών θα γίνει λίγα μέτρα μετά από το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στο ρεύμα καθόδου της κεντρικής Λεωφόρου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Η εκκίνηση θα γίνει στις 10:00 το πρωί της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου 2023. Ο τερματισμός θα γίνει αφού συμπληρωθούν οι 6 ώρες το απόγευμα της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου 2023, στις 16:00. Οι δρομείς θα κατέβουν για ένα χιλιόμετρο ακριβώς την κεντρική Λεωφόρο της Σπάρτης Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, και αφού στρίψουν σε καθορισμένο σημείο, θα ανέβουν πάλι για ένα χιλιόμετρο από το αντίθετο ρεύμα την Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Έτσι ένας πλήρης κύκλος των αγώνων, θα είναι ακριβώς 2 χιλιόμετρα. Καθόλη την διάρκεια των αγώνων, και τα 2 ρεύματα της Κωνσταντίνου Παλαιολόγου θα είναι κλειστά, και δεν θα διεξάγεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Νικητές φυσικά θα είναι αυτοί που θα κάνουν τα περισσότερα χιλιόμετρα κατά την διάρκεια των 6 ωρών!

 • Βραβεύσεις: Στον αγώνα των 6 ωρών θα βραβευτούν οι 6 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες με ειδικό βραβείο! Όλοι ανεξαιρέτως οι δρομείς θα λάβουν βαρύτιμο μετάλλιο ανεξάρτητα με τι ώρα θα αποφασίσει ο καθένας να τελειώσει. Επίσης όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό t– shirt του αγώνα και τσάντα πλάτης.
 • Γραμματεία αγώνα: H Γραμματεία του αγώνα θα λειτουργεί από 07:00 το πρωί και μέχρι τις 09:30 την Κυριακή 19/2/2023
 • Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους!

Βραβεύσεις: Οι βραβεύσεις του αγώνα θα γίνουν μετά τη λήξη του αγώνα την Κυριακή 19/2 το απόγευμα περίπου στις 18:00 και αφού βγουν τα τελικά αποτελέσματα!

Γενικά και για τους τρεις Αγώνες, δόθηκαν οδηγίες στους αθλητές

 • «Και οι 3 αγώνες διέπονται από τους διεθνείς κανονισμούς που ισχύουν σε αγώνες εντός κλειστού στίβου και ισχύουν οι διεθνείς κανονισμοί της IAU (International Association Ultrarunners)
 • Η διαδρομή – ο πλήρης κύκλος δηλαδή, είναι ακριβώς 2.000 μέτρα (2 χιλιόμετρα) σε ακρίβεια εκατοστού και ως προς αυτό έχει πάρει πιστοποίηση από τον κ. Γιώργο Δούση – διεθνή πιστοποιητή διαδρομών. Οπότε οι όποιες επιδόσεις και φυσικά τα όποια ρεκόρ είναι νόμιμα και έγκυρα μιας και η διαδρομή των αγώνων έγιναν σε πιστοποιημένη πίστα!
 • Θα μπορείτε στα τραπέζια σας να έχετε συνοδούς, οι οποίοι φυσικά δεν θα παρενοχλούν άλλους δρομείς, και φυσικά θα υπακούουν στις υποδείξεις της διοργάνωσης.
 • Οι συνοδοί θα μπορούν να συνοδεύουν για λίγα μέτρα -μέχρι και 100 -τους δρομείς που συνοδεύουν. Το σημείο μέχρι το οποίο θα μπορούν να συνοδεύσουν τους δρομείς, θα υποδειχθεί με ειδική σήμανση από τη διοργάνωση.
 • Όλοι οι παράπλευροι και οι κάθετοι δρόμοι πλησίον της Παλαιολόγου θα είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα, και θα υπάρχει η ανάλογη υποστήριξη από την Τροχαία της Σπάρτης.
 • Θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε καθόλη την διάρκεια του αγώνα σας, τις τουαλέτες και τις ντουζιέρες που είναι μέσα στο Δημοτικό Στάδιο της Σπάρτης.
 • Για οποιεσδήποτε ενστάσεις σχετικά με τις επιδόσεις σας ή καταγγελίες θα μπορείτε να τις κάνετε κατά την διάρκεια του αγώνα και μέχρι την απονομή των αγώνων. Οποιαδήποτε καταγγελία πέραν των απονομών των αγώνων θα θεωρείται ως μη γενόμενη.
 • Θα υπάρχει καθόλη την διάρκεια των αγώνων μουσική με ηχεία που θα απλώνονται κατά μήκος της διαδρομής!
 • Στην αναστροφή του ενός χιλιομέτρου θα υπάρχει ενδιάμεση χρονομέτρηση.
 • Θα υπάρχουν σε ειδικά διαμορφωμένα σημεία οθόνες που θα δείχνουν τα live αποτελέσματα!
 • Θα υπάρχουν live αποτελέσματα με ειδικό λινκ, που θα ανεβεί και στον διαδικτυακό τόπο του Συλλόγου των Σπαρτιατών Δρομέων (https://www.spartanrunners.gr) και στα υπόλοιπα δρομικά σάιτ της χώρας!

 • Σε περίπτωση που κάποιος δρομέας παραβεί τους κανόνες των αγώνων ή έχει ανάρμοστη συμπεριφορά προς τους υπόλοιπους δρομείς και τους διοργανωτές, η διοργάνωση έχει το δικαίωμα να τον αποβάλλει από τον αγώνα!

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες ή απορίες επικοινωνήστε,

 • Χρήστος Αναγνωστάκος – Πρόεδρος των ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ (6932338501)

 • Γεώργιος Χρηστάκος – Ταμίας των ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ΔΡΟΜΈΩΝ( 6988885704)»
 • spartanrunners@yahoo.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις