ΣΠΑΡΤΗ. Αυτοί οι αγώνες διεξάγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχουν παραχωρηθεί σε 30 χώρες, όπως ο Καναδάς, η Νότια Κορέα, η Αυστραλία, οι Φιλιππίνες και αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Η σειρά περιλαμβάνει το Spartan Sprint, το Spartan Super, το Spartan Beast και το Spartan Ultra. Το Spartan Race έχει επίσης μια στρατιωτική σειρά, που φιλοξενείται σε στρατιωτικές βάσεις. Το Spartan πραγματοποιεί επίσης χειμερινές και ομαδικές εκδηλώσεις.

Εκδηλώσεις αγώνων

Spartan Sprint

Το Sprint συνδυάζει σχετικά εύκολο τρέξιμο μονοπατιών με 20 εμπόδια, που διεξάγεται σε έδαφος εκτός δρόμου με νερό και λάσπη κατά μήκος μιας διαδρομής 5 χιλιομέτρων, και θεωρείται αγώνας μικρής απόστασης.

Το Spartan Sprint είναι το πρώτο μέρος του επιτεύγματος Spartan Trifecta, όπου οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να ολοκληρώσουν 3 αγώνες, κερδίζοντας το απόλυτο Spartan Achievement.

Spartan Super

Το Spartan Super έχει 25 έως 30 εμπόδια κατά μήκος 6-8 μιλίων (γενικά 10k) απόκρημνου εδάφους και θεωρείται αγώνας μεσαίας απόστασης. Το Spartan Super είναι γνωστό ότι είναι πολύ πιο δύσκολο από το Spartan Sprint.

Spartan Beast

Το Spartan Beast διαθέτει 30 έως 35 εμπόδια κατά μήκος 12 έως 14 μιλίων ανώμαλου εδάφους. Το Spartan Beast είναι γνωστό ότι είναι ο πιο δύσκολος σπαρτιατικός αγώνας όσον αφορά την ολοκλήρωση του trifecta. ορισμένοι συμμετέχοντες δεν μπορούν να ολοκληρώσουν και επισημαίνονται ως DNF.

Spartan Ultra

Το Spartan Ultra διαθέτει 60 εμπόδια κατά μήκος 30 μιλίων ανώμαλου εδάφους.

Spartan Kids Race

Το Spartan Kids Race δημιουργήθηκε για αγόρια και κορίτσια ηλικίας τεσσάρων έως 13 ετών για να ενθαρρύνει την άσκηση. Το Kids Race χωρίζεται σε 3 διαφορετικές ηλικιακές ομάδες:

  • Ηλικίες 4–6: ½ μίλι με εμπόδια
  • Ηλικίες 7-9: 1 μίλι με εμπόδια
  • Ηλικίες 10–13: 2 μίλια με εμπόδια
  • Ηλικίες 11–14: Μόνο σε επιλεγμένες πόλεις, μια διαδρομή 5 μιλίων με εμπόδια

Spartan Trail

Το Spartan Trail είναι ένας αγώνας τρεξίματος μονοπατιού που πραγματοποιείται στην έρημο χωρίς εμπόδια. Οι αγώνες μπορεί να είναι είτε 10K είτε ημιμαραθώνιος.

Σειρά

Τιμή

Το Honor Series έκανε το ντεμπούτο του το 2016. Οι αγώνες πραγματοποιούνται σε στρατιωτικές βάσεις σε όλη τη χώρα και είναι ανοιχτοί σε σημερινούς στρατιώτες, βετεράνους και στο ευρύ κοινό. Η διαδρομή διαρκεί από 4–5 μίλια και περιέχει εμπόδια παρόμοια με τους άλλους αγώνες.

Στάδιο (Στάδιο)

Τα monkey bar και τα μπέρπι βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του Stadium Series, όπου ο Spartan μετατρέπει τα γήπεδα της Αμερικής σε γήπεδα αγώνων. Αυτά τα γεγονότα είναι συνήθως αγώνες τριών μιλίων τύπου σπριντ με περισσότερα από 15 εμπόδια και διεξάγονται σε γήπεδα μπέιζμπολ και ποδοσφαίρου σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η σειρά παρέχει στους αγωνιζόμενους πρόσβαση στα στάδια με ευκαιρίες να μπουν στο γήπεδο όπου παίζουν οι επαγγελματίες, συμπεριλαμβανομένων των Dodgers, Cowboys, Packers, Red Sox, Phillies, Mets, Nationals και San Francisco Giants. Στο Fenway Park, οι δρομείς έπρεπε να ολοκληρώσουν burpees στα αποδυτήρια του Red Sox. Το γεγονός είναι ένα ετήσιο γεγονός στις Φιλιππίνες που διαδραματίζεται στο στάδιο New Clark City Athletics.

Το όνομα Stadion (αγώνας τρεξίματος) (ή stade, αρχαία ελληνικά: στάδιον) προέρχεται από ένα αρχαίο αγώνισμα τρεξίματος, μέρος των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων και των άλλων Πανελληνίων.

Μερικά από τα εμπόδια με θέμα το στάδιο περιλαμβάνουν:

  • The Batting Order: Μια σειρά από εμπόδια και ασκήσεις που πρέπει να ολοκληρωθούν γρήγορα.
  • Φάουλ Μπάλα: Ο συμμετέχων πρέπει να κουβαλήσει μια σακούλα άμμου σε μια συγκεκριμένη απόσταση στο γήπεδο.
  • Seventh Inning Stretch: Ο συμμετέχων πρέπει να τρέξει πάνω και κάτω από τις σκάλες στο στάδιο και μετά πρέπει να ανέβει με σχοινί.

Παγκόσμια Σειρά Πρωταθλημάτων

Η ετήσια σειρά Spartan Global Championship Series εκτυλίσσεται σε περισσότερες από 40 χώρες στο δρόμο για το Spartan World Championship. Η σειρά βλέπει τους αγωνιζόμενους να έρχονται αντιμέτωποι στη διαδρομή, παλεύοντας με τα χαρακτηριστικά εμπόδια της Σπάρτης σε διαφορετικά εδάφη και φυσικές συνθήκες.

Μορφή: 14 Εθνικές Σειρές σε όλο τον κόσμο οδηγούν σε αυτόνομες διοργανώσεις πρωταθλήματος σε πέντε περιοχές ανοίγοντας το δρόμο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σπάρτης. Οι διαγωνιζόμενοι της ελίτ και των ηλικιακών ομάδων πρέπει να προκριθούν σε Περιφερειακά Πρωταθλήματα και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Εκδηλώσεις αντοχής

Υπερ

Ένα υβρίδιο αγώνων αγώνων και αντοχής, το Ultra καλύπτει 30+ μίλια εδάφους και διαθέτει σχεδόν 70 εμπόδια. Το Ultra είναι το μόνο σπαρτιατικό γεγονός που διαθέτει αυστηρά χρονικά όρια που πρέπει να τηρούνται. Οι διαγωνιζόμενοι προειδοποιούνται ότι δεν θα τερματίσουν όλοι όσοι εγγραφούν.

Οι αγωνιζόμενοι ενθαρρύνονται να φέρουν τα «Transition Containers» για να προμηθεύσουν τον συμμετέχοντα με φαγητό και νερό στα μισά του αγώνα λόγω της γενικής αντοχής της διαδρομής.

Hurricane Heat (4-8, 12- και 24 ώρες)

Το Hurricane Heat Endurance Event δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2011 λόγω της ακύρωσης ενός προηγούμενου αγώνα Spartan που προκλήθηκε από τον τυφώνα Irene. Στο Hurricane Heat, ο στόχος είναι οι ομάδες των ανταγωνιστών να φτάσουν στη γραμμή τερματισμού. δεν ισχύουν ατομικοί χρόνοι. Το Hurricane Heat αποτελείται από μαθήματα 4-8, 12 και 24 ωρών. Κάθε γεγονός Hurricane Heat είναι μοναδικό για τα άλλα όσον αφορά τα εμπόδια και την τοποθεσία.

Agoge

Το Spartan Race φέρνει ένα πλήρως καθηλωτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης που εξισορροπεί τον χρόνο της τάξης με την πρακτική εφαρμογή αυτών των δεξιοτήτων και μαθημάτων. Το Spartan Agoge πραγματοποιείται στο The Farm στο Πίτσφιλντ του Βερμόντ, δύο φορές το χρόνο, το καλοκαίρι και το χειμώνα — και σε ιστορικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, όπως η Ισλανδία, η Μογγολία, το Isle of Skye στη Σκωτία και κατά μήκος του Σινικού Τείχους της Κίνας.

Μεσο μαζικής ενημέρωσης

Το "Spartan on NBC Sports" είναι μια σειρά πέντε αγώνων του Πρωταθλήματος ΗΠΑ που προβάλλεται στο NBC Sports Network και στους περιφερειακούς σταθμούς Comcast SportsNetwork ενώ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μεταδίδεται στο NBC. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σπάρτης 2017 ήταν στις 24 Δεκεμβρίου 2017.

Το 2016, η Spartan κυκλοφόρησε έναν ιστότοπο σύνταξης, το Spartan Life, ο οποίος περιλαμβάνει περιεχόμενο φυσικής κατάστασης, διατροφής και τρόπου ζωής.

Το 2018, η Spartan κυκλοφόρησε μια σειρά: «Spartan: The Championship Series», στο ESPN και στο ESPN 2, η οποία είναι μια σειρά πέντε επεισοδίων και περιλαμβάνει όλη τη δράση από τα γεγονότα του πρωταθλήματος Spartan.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις