ΣΠΑΡΤΗ. Και ξαφνικά οι δρόµοι γύρω από το Στάδιο της Σπάρτης γεµίζουν από µια µεγάλη πολύχρωµη παρέα. Άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, που φτάνουν από κάθε γωνιά της γης, περιµένουν µε αγωνία, αλλά και πολλά γέλια το σύνθημα για να ξεκινήσουν τον «αγώνα» που έχουν επιλέξει!

Αγωνιζόµενος ή θεατής, να «ανακατευτείς» µε όλο αυτό το πολύχρωμο πλήθος, να ακολουθήσεις τις διαδροµές, να τρέξεις ή να χειροκροτήσεις. Απλά να είσαι εκεί! Η Σπάρτη σε περιμένει!

Οι αγώνες

Το Spartan Race αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση αγώνων µετ’ εµποδίων στον κόσµο, καθώς κάθε χρόνο διοργανώνονται πάνω από 200 αγώνες, σε 42 χώρες και στις 5 ηπείρους, µε περισσότερους από 1.000.000 συµµετέχοντες.

Είναι ο πρώτος αγώνας του είδους του, που προσφέρει ατοµική χρονοµέτρηση, παγκόσµια κατάταξη και παράλληλα δίνει τη δυνατότητα σε ερασιτέχνες και επαγγελµατίες αθλητές τα δοκιµάσουν τους εαυτούς τους, σε διαφορετικούς αγώνες σε όλο τον κόσµο.

Το ελληνικό σκέλος του Spartan Race αποτελεί πλέον θεσµό για την πόλη της Σπάρτης, καθώς φέτος τον Νοέµβριο, θα περάσουν από την πόλη µερικοί από τους µεγαλύτερους αθλητές αγώνων µε εµπόδια, στον κόσµο, ενώ οι διοργανωτές θεωρούν τον αγώνα της Σπάρτης έναν από τους πιο σηµαντικούς καθώς και φέτος θα φιλοξενήσει το Trifecta World Championship, από το οποίο θα ανακηρυχθούν και οι παγκόσµιοι πρωταθλητές.

Το αγωνιστικό τριήµερο είναι διαρθρωµένο σε κλιµακωτής δυσκολίας διαδροµές, δίνοντας ευκαιρία συµµετοχής σε άτοµα κάθε ηλικίας και διαφορετικής φυσικής κατάστασης.

Οι διαδροµές

Οι αθλητές ξεκινάνε από την Αρχαία Σπάρτη και ακολουθούν τις καθορισµένες διαδροµές, στις όχθες του Ευρώτα και στους ελαιώνες των λόφων γύρω από την πόλη, που αναδεικνύουν την ιστορία και τον φυσικό πλούτο της περιοχής, απολαµβάνοντας την πανέµορφη θέα ολόκληρης της κοιλάδας της Σπάρτης, αλλά και του Ταϋγετου.

Η οριοθέτηση των διαδροµών και τα περίπου 50 τεράστια εµπόδια που στήνονται στην ευρύτερη περιοχή για το αθλητικό γεγονός, µεταµόρφωνουν για αρκετές µέρες την πόλη σε έναν εντυπωσιακό και ασυνήθιστο αγωνιστικό στίβο. Οι αθλητές, ολοκληρώνοντας τον αγώνα µε τα φυσικά και τεχνητά εµπόδια, τερµατίζουν στο άγαλµα του Λεωνίδα καταχειροκροτούµενοι από το κοινό, ενώ όλοι οι συµµετέχοντες που τερµάτιζουν σε όλες τις διαδροµές, λαµβάνουν το µετάλλιο τους.

Σηµαντική συµβολή στην επιτυχία της διοργάνωσης έχει η θέρµη, µε την όποια περιέβαλαν οι κάτοικοι, αλλά και οι θεσµικοί φορείς και κυρίως ο ∆ήµος Σπάρτης, την προσπάθεια από την πρώτη χρονια. Την οργάνωση στηρίζει και ένας σηµαντικός αριθµός εθελοντών που προέρχονται κυρίως από τα ανώτατατα εκπαιδευτικά ιδρύµατα της πόλης. Ολόκληρη η πόλη υποδέχεται θερµά τους επισκέπτες που εντυπωσιάζονται από την φιλοξενία και για τρεις ηµέρες ζει στους ρυθµούς του Spartan Race.

Πληροφορίες: www.spartanrace.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις