ΚΟΣΜΟΣ. Αύξηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα διεθνή ταξίδια κατά το δεύτερο μισό του 2021, παρά τους περιορισμούς που ισχύουν σε διεθνές επίπεδο, αποκαλύπτει νέα έρευνα της Tripadvisor που διενεργήθηκε σε έξι μεγάλες αγορές (Ην. Βασίλειο, ΗΠΑ, Αυστραλία, Ιταλία, Ιαπωνία και Σιγκαπούρη).

Σε παγκόσμια βάση, τα περισσότερα κλικ σε ξενοδοχεία στην Tripadvisor γίνονται πλέον σε διεθνείς προορισμούς και αφορούν ταξίδια που θα γίνουν από το Μάιο του 2021 και έπειτα. Το 2020 η πλειονότητα των κλικ σε ξενοδοχεία αφορούσε προορισμούς του εσωτερικού.

Οι πέντε τάσεις που καταγράφονται στην έρευνα είναι...

-Οι ταξιδιώτες προγραμματίζουν ταξίδια στο εξωτερικό κατά το δεύτερο μισό της χρονιάς, όμως δεν θα περιμένουν τελευταία στιγμή για να οργανώσουν το ταξίδι τους με την τάση αυτή να καταγράφεται περισσότερο στους Βρετανούς.

-Το 47% των ταξιδιωτών παγκοσμίως δήλωσαν ότι προγραμματίζουν διεθνές ταξίδι μέσα στο 2021. Στο Ην. Βασίλειο, το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 58%.

-Από τις 6 αγορές που συμμετείχαν στην έρευνα, οι Βρετανοί ταξιδιώτες είναι πιο πιθανό να έχουν κάνει ήδη κράτηση για τις διακοπές του 2021. Το 16% έχει κάνει κράτηση, έναντι 11% του αντίστοιχου παγκόσμιου μέσου όρου.

-Την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, το 85% των κλικ σε Βρετανικά ξενοδοχεία στην Tripadvisor αφορούσαν διεθνή ταξίδια για αργότερα μέσα στο 2021. Από τις 15 χώρες που εξετάστηκαν, μόνο η Γερμανία είχε υψηλότερο ποσοστό χρηστών που έκαναν κλικ για κράτηση ξενοδοχείου στο εξωτερικό αυτή την εβδομάδα.

Η ευρεία κυκλοφορία των εμβολίων δεν θα έχει απλώς αντίκτυπο στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα ταξίδια, αλλά θα επηρεάσει σημαντικά και τον προορισμό στον οποίο προτίθενται να ταξιδέψουν.

Παγκοσμίως, το 77% των ταξιδιωτών δήλωσαν ότι είναι πιο πιθανό να ταξιδέψουν διεθνώς εάν εμβολιαστούν, με το ποσοστό τους να ανεβαίνει στο 86% για ταξίδια εσωτερικού.

Στο Ην. Βασίλειο, το 29% δήλωσαν ότι είναι πολύ πιο πιθανό να κάνουν ταξίδι στο εξωτερικό το 2021 μόλις εμβολιαστούν.

Το 26% παγκοσμίως δήλωσε ότι θα ταξίδευε μόνο σε προορισμούς που απαιτούν από τους επισκέπτες να είναι εμβολιασμένοι πριν το ταξίδι, με τους ταξιδιώτες από την Αυστραλία (32%) και τις ΗΠΑ (30%) να έχουν τη μεγαλύτερη προσδοκία από τους προορισμούς να τηρήσουν αυτό το μέτρο ασφάλειας (έναντι 23% των Βρετανών).

Η τάση για ταξίδια εσωτερικού θα συνεχιστεί

Ενώ ο διεθνής τουρισμός φαίνεται να παίρνει ώθηση φέτος, τα ταξίδια εσωτερικού δεν θα μειωθούν απαραίτητα το 2021. Την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, σχεδόν το 70% όσων έκαναν κλικ σε ξενοδοχείο στην Tripadvisor έκαναν κράτηση για μελλοντικό ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας τους, ενώ η περίοδος από το Μάιο έως τον Αύγουστο εξακολουθεί να είναι η πιο δημοφιλής για ταξίδια εσωτερικού.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα τρία τέταρτα (74%) των ταξιδιωτών που ερωτήθηκαν σκοπεύουν να κάνουν τουλάχιστον ένα ταξίδι αναψυχής στο εσωτερικό με διανυκτέρευση το 2021. Στο Ηνωμένο Βασίλειο η εικόνα είναι παρόμοια, με το 73% να σχεδιάζει ταξίδι εσωτερικού.

Τα καλά νέα για τους προορισμούς και τις τουριστικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να προσελκύσουν εγχώριους ταξιδιώτες είναι ότι σχεδόν τα δύο τρίτα (59%) εκείνων που σχεδιάζουν διακοπές εσωτερικού το 2021 δεν έχουν κάνει ακόμη κράτηση, οπότε υπάρχει ακόμα μια ευκαιρία για τις επιχειρήσεις να καλύψουν αυτήν τη ζήτηση.

Ισχυρότερη από ποτέ η χαρά προγραμματισμού διακοπών

Πολλοί ονειρεύονταν τις επόμενες διακοπές τους για περισσότερους από δέκα μήνες, μέσα στο 2020. Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα τρία τέταρτα (74%) των ταξιδιωτών ανέφεραν ότι θα δαπανήσουν περισσότερο χρόνο επιλέγοντας έναν προορισμό φέτος.

Στο Ην. Βασίλειο, τα δύο τρίτα (67%) θα αφιερώσουν περισσότερο χρόνο επιλέγοντας τη διαμονή τους, το 62% θα αφιερώσει περισσότερο χρόνο διαβάζοντας κριτικές και το 60% για να βρει δραστηριότητες που επιθυμεί να κάνει.

Σχεδόν οι μισοί (47%) ερωτηθέντες παγκοσμίως, και το 49% των Βρετανών, αναφέρουν, ακόμα, ότι σκοπεύουν να δειπνήσουν σε εστιατόρια πιο συχνά το 2021 από ό, τι το 2020 και το ένα τέταρτο παγκοσμίως (27%) και το 22% των Βρετανών ανέφεραν ότι σκοπεύουν να παραγγέλνουν περισσότερα γεύματα σε πακέτο φέτος.

Ειδήσεις σήμερα:

Τα Κύθηρα συνδέονται αεροπορικά με την Θεσσαλονίκη!

Η λάκαινα Κατερίνα Γερονικολού καταγγέλλει τον Κιμούλη για εργασιακό εκφοβισμό

Σύσκεψη σήμερα για έκτακτα μέτρα στις «κόκκινες» περιοχές!

Στη Βουλή η κρίση που αντιμετωπίζει η Δ.Ε.Υ.Α. Σπάρτης!

Οι Αμερικάνοι ξαναγράφουν την Ιστορία του 1821 (video)

Αυξάνονται, και πάλι τα κρούσματα στην Πελοπόννησο!