ΕΛΛΑΔΑ. Στα εγκαίνια της 1ης Έκθεσης Έρευνας, Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνολογίας «Agri Innovation Expo» του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών παραβρέθηκε ο βουλευτής Λακωνίας και Τομεάρχης Αγροτ. Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σταύρος Αραχωβίτης, όπου και περιηγήθηκε για δύο ημέρες.

Τι είναι η Agri Innovation Εxpo

Στην έκθεση παρουσιάζονται περισσότερα από 30 καινοτόμα ερευνητικά αποτελέσματα. Σκοπός της Agri Innovation Εxpo είναι η προώθηση της καινοτομίας και η αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων των μελών του Πανεπιστημίου, προς όφελος τόσο των ίδιων των ομάδων που συμμετέχουν, όσο και της κοινωνίας και οικονομίας ευρύτερα.

«Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο καινοτομεί στην Γεωπονία, το Τρόφιμο και την Τεχνολογία. Είναι ο άνεμος της νέας γενιάς απέναντι στις πολλαπλές προκλήσεις της εποχής μας. Η κλιματική, υγειονομική και οικονομική κρίση μπορούν να ξεπεραστούν μέσα από την αξιοποίηση της 4ης Τεχνολογικής Επανάστασης, της έρευνας και της καινοτομίας.

Να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας που, μαζί με την ποιοτική διαφοροποίηση των προϊόντων μας, είναι και τα εξαιρετικά μυαλά των νέων ανθρώπων που κρατούν ζωντανό αυτόν τον τόπο.

Συγχαρητήρια στους φοιτητές, τους καθηγητές (μεταξύ αυτών πρώην και νυν δικοί μου) καθώς και στις Πρυτανικές Αρχές και τον Πρύτανη Σπ. Κίντζιο για την πρωτοβουλία να μας φέρουν σε επαφή με την γνώση που παράγεται στο Πανεπιστήμιο», τόνισε στην ομιλία του ο βουλευτής.

Ενώ μετά την ολοκλήρωση της περιήγησης δήλωσε: «Χρειάστηκαν 2 ημέρες για να επισκεφθώ όλα τα περίπτερα και να συνομιλήσω και να ενημερωθώ για το είδος και το εύρος της έρευνας που διεξάγεται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Έρευνα στα πεδία της μικροβιολογίας και φαρμακολογίας, της διατροφής, της αξιοποίησης υποπροϊόντων και παραπροϊόντων διατροφής, της σύνδεσης της νέας τεχνολογίας με το περιβάλλον και την παραγωγή, της ορυκτολογίας, της καινοτομίας και της κλιματικής κρίσης. Ένας τεράστιος πλούτος ιδεών, έρευνας και παραγωγικότητας μέσα στο Δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο ξεδιπλώνεται μπροστά στους επισκέπτες. Το σημαντικό της έκθεσης είναι η γνωριμία και προβολή αυτού του πλούτου στους επισκέπτες και στους έχοντες αυτιά ανοιχτά».

Παρών και ο «Δράκος» του ελληνικού μπάσκετ

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι παράλληλα με την έκθεση, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο παρέδωσε ένα άρτια εξοπλισμένο υπαίθριο γυμναστήριο στον υπέροχο χώρο του.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο μεγάλος μπασκετμπολίστας και προπονητής της Εθνικής ομάδας μπάσκετ Παναγιώτης Γιαννάκης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις