ΕΛΛΑΔΑ. Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη των Πανελληνίων 2024 στα ΓΕΛ. Μόλις το ρολόι δείξει 08:30 οι υποψήφιοι θα λάβουν τις κόλλες θεμάτων. Η διάρκεια εξέτασης είναι τρεις ώρες.

Στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας εξετάζονται σήμερα Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων, που διεκδικούν μέσω των Πανελλήνιων Εξετάσεων μία από τις 68.851 θέσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος, 2024-25.

Η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία είναι το μοναδικό μάθημα Γενικής Παιδείας στο οποίο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ. Από την Τρίτη 4 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 12 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε μαθήματα Προσανατολισμού.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης έχει ορισθεί η 08:30 και έτσι, οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00. Η διάρκεια εξέτασης είναι τρεις (3) ώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα μεσολαβήσει ένα κενό εξετάσεων, λόγω της διεξαγωγής των Ευρωπαϊκών Εκλογών στις 9 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται, ότι οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ άρχισαν την Πέμπτη (30/5), με την εξέταση του μαθήματος των Νέων Ελληνικών. Θα ακολουθήσει η εξέταση των Μαθηματικών (άλγεβρα) το ερχόμενο Σάββατο 1 Ιουνίου 2024.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις