Για 4 άτομα

Προετοιμασία 1 ώρα και 15 λεπτά. Ψήσιμο 30 λεπτά

Υλικά

11/2 κιλό κοτόπουλο παραγωγής Γκούμας κομμένο σε παϊδάκια

3 κουταλιές ελαιόλαδο

3 κουταλιές χυμό λεμονιού

1 κουταλιά θυμάρι

1 κουταλιά ρίγανη

1 φύλλο δάφνης

Αλάτι

Πιπέρι

Παρασκευή

Πλένετε το κοτόπουλο και το στραγγίζετε καλά

Βάζετε σε ένα μπόλ το λάδι, το χυμό λεμονιού, τη δάφνη, το θυμάρι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Στρώνετε τα παϊδάκια σε πιατέλα και τα περιχύνετε με τη μαρινάτα. Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε για μία ω΄ρα.

Τα ψήνετε στη σχάρα του φούρνου για 15 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Κατά διαστήματα τα αλείφετε με τη μαρινάτα.

Σερβίρετε σε πιατέλα.

Κάτι ακόμη

Αν θέλετε, μπορείτε να ανακατέψετε σε ένα μπόλ τρείς κουταλιές ελαιόλαδο, τρίς κουταλιές λεμόνι, μια κουταλιά μουστάρδα και να περιχύσετε με τη σάλτσα το κοτόπουλο αφού ψηθεί.

Γκούμας. Κοτόπουλα Αμυκλών Παραγωγής μας. Σπάρτη. Γκορτσολόγου 66. Τηλ. 27310 24292