ΕΛΛΑΔΑ. Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τις δολοφονίες του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, από όργανα του κατοχικού καθεστώτος της Κύπρου, στη Δερύνεια, μοτοσικλετιστές από την Κύπρο, με τριάντα μοτοσικλέτες, ξεκίνησαν μηχανοκίνητη πορεία μνήμης, το πρωί του Σαββάτου 3/7, από τη Θεσσαλονίκη.

Την μοτοπορεία θα ακολουθούν και 2 οχήματα, σε ένα εκ των οποίων θα επιβαίνουν και η μητέρα του δολοφονημένου Τάσου Ισαάκ, Τασούλα, και η αδελφή του, Αναστασία.

Οι μοτοσικλετιστές θα περάσουν διαδοχικά από τις πόλεις, Κομοτηνή, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Μεσολόγγι, Ναύπλιο, Σπάρτη, Καλάβρυτα και από τον Πειραιά θα μεταβούν στην Κρήτη.

Στις 10 Ιουλίου θα βρίσκονται στην Αθήνα, για να επιστρέψουν στις 11 Ιουλίου στην Κύπρο, για να συμμετάσχουν στις 17/7 σε μεγάλη εκδήλωση μνήμης στη Λευκωσία.

Σκοπός της πορείας είναι η ανάδειξη των ευθυνών για τη δολοφονία των Ισαάκ και Σολωμού, καθώς και του αιτήματος σύλληψης των υπαιτίων.

«Είναι ένα οδοιπορικό μνήμης, ελευθερίας και ιστορικής συνείδησης, να μεταφερθεί σε όλο τον ελληνισμό το αίτημα εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης των δολοφόνων, που παραμένουν ελεύθεροι στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου», δήλωσε εκ μέρους της πρωτοβουλίας, ο μοτοσικλετιστής Αλέκος Μιχαηλίδης.

Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού», η οποία και διοργανώνει τη μοτοπορεία , πραγματοποίησε την Παρασκευή 2/7, εκδήλωση μνήμης, στο πλακόστρωτο του Λευκού Πύργου, με την παρουσία της μητέρας και της αδελφής του Τάσου Ισαάκ, τιμώντας, εκτός από τη θυσία των Ισαάκ και Σολωμού και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Το απόγευμα της Κυριακής, 4/7, η μοτοπορεία βρέθηκε στην Ξάνθη και ειδικότερα στο Αυξέντιο, χωριό καταγωγής του Γρηγόρη Αυξεντίου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις