ΕΛΛΑΔΑ. Τα κρούσματα κορονοϊού στα παιδιά έχουν αυξηθεί κατακόρυφα στη χώρα μας με τις προβλέψεις των ειδικών να είναι εφιαλτικές.

Ο παιδίατρος Μ. Ανδρέου μίλησε για το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων λέγοντας ότι αυτό «είναι το μεγάλο στοίχημα του 4ου κύματος, διότι θα πολλαπλασιαστούν τα κρούσματα κορονοϊού».

«Έχοντας γνώση από τη γρίπη, πιστεύω ότι το 30% των μαθητών σε μία τάξη με το πρώτο πέρασμα της μετάλλαξης Δ’ του ιού θα μολυνθεί», επεσήμανε ο κ. Ανδρέου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μίλησε και για τις τραγικές συνέπειες που θα έχει αυτό. «Έχουμε 600.000 παιδιά που θα πάνε Γυμνάσιο-Λύκειο, εάν το 2% νοσήσει και χρειαστεί νοσηλεία, έχουμε 4.000 παιδιά».

Τα πράγματα ενδεχομένως να γίνουν πολύ δύσκολα αναφέροντας ότι τώρα 1 στα 4 κρούσματα είναι παιδί, ενώ με το άνοιγμα των σχολείων μπορεί να έχουμε 3 στα 4. Επεσήμανε, δε, ότι στατιστικά θα έχουμε και σοβαρές νοσήσεις και θανάτους παιδιών.

Παρότρυνε να παραμένουν ανοιχτά τα παράθυρα στις τάξεις για να μην υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο στην τάξη.

Τόνισε επίσης πως έχει καθυστερήσει ο εμβολιασμός των παιδιών, ωστόσο είναι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε και θα είμαστε αποτελεσματικοί.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις