ΕΛΛΑΔΑ. Επιβαρυμένη παραμένει η επιδημιολογική εικόνα σε περιοχές της Ελλάδας, όπως αποτυπώνεται στον νεότερο χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (ECDC), ο οποίος δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα.

Πάντως, καταγράφεται μικρή βελτίωση σε σύγκριση με επτά ημέρες πριν, καθώς στο «βαθύ κόκκινο» βρίσκονται τρεις Περιφέρειες της χώρας, έναντι πέντε την προηγούμενη εβδομάδα.

Στον σύνθετο δείκτη, ο οποίος περιλαμβάνει στοιχεία για κρούσματα κορονοϊού, θετικότητα και ρυθμό τεστ, με βαθύ κόκκινο χρώμα εμφανίζονται οι Περιφέρειες:

  • Νοτίου Αιγαίου
  • Ιονίων Νήσων
  • Δυτικής Ελλάδας

Σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, οι Περιφέρειες Κρήτης και Δυτικής Μακεδονίας έχουν «κατέβει» επίπεδο και εμφανίζονται με σκούρο πορτοκαλί/ κόκκινο χρώμα, όπως και όλη η υπόλοιπη χώρα.

Ως προς την υπόλοιπη Ευρώπη, στο «βαθύ κόκκινο» βρίσκονται:

  • Η νοτιοανατολική Γαλλία
  • Το βόρειο κομμάτι της Ιρλανδίας

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα παραμένει στο «βαθύ πράσινο» σε ό,τι αφορά τον αριθμό τεστ που διενεργούνται.

ecdc-1.jpg
Ρυθμός διενέργειας τεστΠηγή: ECDC

Ως προς τη θετικότητα, όλη η Ελλάδα βρίσκεται στο «κίτρινο». Υπενθυμίζεται ότι η Δυτική Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα ήταν στο «πορτοκαλί», ωστόσο «κατέβηκε» επίπεδο.

ecdc-2.jpg
ΘετικότηταΠηγή: ECDC

Τονίζεται ότι οι χάρτες του ECDC βασίζονται σε δεδομένα που δηλώνονται από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης (TESSy).

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις