ΕΛΛΑΔΑ. Τις λεπτομέρειες του σχεδίου αποστολής SMS σε μη εμβολιασμένους προκειμένου να πεισθούν να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού αποκάλυψε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Γιώργος Γεωργαντάς.

Απαντώντας στην κριτική που ασκείται για τα προσωπικά δεδομένα καθώς SMS αναμένεται να σταλεί σε περίπου 400.000 μη εμβολιασμένους τα στοιχεία των οποίων έδωσε η ΗΔΙΚΑ, ο κ. Γεωργαντάς εξήγησε ότι «οδηγός» θα είναι η άυλη συνταγογράφηση.

«SMS θα σταλούν μόνο σε όσους είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και κατά κανόνα είχαν κλείσει κάποιο ραντεβού για εμβολιασμό, που δεν υλοποιήθηκε» είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 ο κ. Γεωργαντάς προσθέτοντας ότι εκκρεμεί η έκδοση μιας κοινής υπουργικής απόφασης.

Ο κ. Γεωργαντάς προσέθεσε ότι «στην άυλη συνταγογράφηση είναι εγγεγραμμένοι περίπου 2,5 εκατομμύρια πολίτες, από τους οποίους περίπου 400.000 δεν έχουν εμβολιαστεί. Σε αυτούς, στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής, θα γίνει μια υπόμνηση μέσω SMS».

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν θα είναι καθημερινή αυτή η ενημέρωση, θα έχει μια περιοδικότητα. Θα είναι ένα υπενθυμιστικό μήνυμα για την υγεία του ιδίου και του συνόλου, μόνο καλό θα κάνει» υποστηρίζοντας ότι ακόμη και 1-2 στους 5 που δεν έχουν εμβολιαστεί, αν παρακινηθεί από τα sms, μόνο όφελος θα υπάρξει.

Μιλώντας για όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί με δύο δόσεις κατά του κορονοϊού είπε ΄τι όσον αφορά την τρίτη δόση «ήδη αποστέλλονται sms σε όσους είναι άνω των 50 ετών». «Με το SMS υπενθυμίζεται η δυνατότητα να γίνει η τρίτη, η λεγόμενη αναμνηστική δόση του εμβολίου, έναντι του κορονοϊού. Ισχύει το ίδιο και για όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ανεξαρτήτως ηλικίας» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργαντάς.

Όπως είπε, μάλιστα, παρόμοιο SMS υπενθύμισης θα σταλεί και σε όσους έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

O Γιώργος Γεωργαντάς ενημέρωσε, τέλος, ότι «περισσότεροι από 340.000 πολίτες έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου, ενώ παρατηρείται μια αυξημένη κινητικότητα. Είναι ήδη πάνω από το 30% όσων είχαν δικαίωμα να κάνουν την τρίτη δόση».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις