ΕΛΛΑΔΑ. Πληροφορίες αναφέρουν πως από το Σάββατο 13 Νοεμβρίου θα επανέλθει ο κανόνας του ενός ατόμου ανά 9 τ.μ., ενώ από τις 25 Οκτωβρίου ίσχυε ένας πελάτης ανά 2 τ.μ., ενώ για τα υπόλοιπα καταστήματα λιανεμπορίου δεν φαίνεται να έχει αλλάξει κάτι και ισχύουν όσα γνωρίζαμε. Δηλαδή, εμβολιασμένοι με επίδειξη πιστοποιητικού ή ανεμβολίαστοι με rapid test.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, το πρωί της Παρασκευής μιλώντας στον Αντ1, ερωτήθηκε αν υπάρχει το ενδεχόμενο οι μη εμβολιασμένοι πολίτες να μπαίνουν με ράπιντ τεστ στα σούπερ μάρκετ και απάντησε πως «ασφαλώς και εξετάζει αλλά υπάρχουν προβλήματα». «Το συζητήσαμε και στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου», πρόσθεσε.

«Υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που δεν θα κάνουν ραπιντ τεστ και δεν μπορούμε να τους στερήσουμε την πρόσβαση σε βασικά αγαθά», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει και το πρόβλημα των ατελείωτων ουρών που θα δημιουργηθούν σε ώρες αιχμής στα μεγάλα καταστήματα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στις σκέψεις που υπάρχουν είναι οι μη εμβολιασμένοι αφενός να κάνουν τρία rapid test την εβδομάδα και αφετέρου να κάνουν αυτού του τύπου τα τεστ για να μπαίνουν στα σούπερ μάρκετ καθώς από την κυβέρνηση διαμηνύουν ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για lockdown στους εμβολιασμένους.

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες καθώς θα διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από το προηγούμενο διάστημα με την κυβέρνηση να επιμένει ότι αποκλείεται το ενδεχόμενο να ξανακλείσουν η οικονομία και η κοινωνία, ενώ το βάρος πέφτει στη στήριξη των νοσοκομείων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις