ΣΠΑΡΤΗ. Στη Σπάρτη βρέθηκε, εχθές, η Βασιλική Μπενάκη, Γενική Διευθύντρια της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), προκειμένου να συντονίσει τη διαδικασία της Γενικής Απογραφής Πληθυσμού- Κατοικιών, στη Λακωνία.

Η Βασιλική Μπενάκη περιέγραψε στο notospress.gr τους στόχους της Γενικής Απογραφής όπως και την ιδιαίτερη χρησιμότητά της σε διακυβερνητικό και κοινωνικό επίπεδο.

Εξήγησε αναλυτικά με ποιον τρόπο θα διενεργηθεί και διαβεβαίωσε για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των απογραφομένων πολιτών.

60.000 απογραφείς σε όλη τη χώρα – 480 στη Λακωνία

Στην εφετινή απογραφή, εισάγεται και η μέθοδος της αυτοαπογραφής, λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού.

Οι 60.000 απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ θα εναποθέσουν έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα, με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό, ο οποίος αντιστοιχεί στην συγκεκριμένη οικία.

Στην συνέχεια, ο εκπρόσωπος κάθε οικίας θα έχει τη δυνατότητα να «μπει» στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του www.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τους κωδικούς taxis ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για την κατοικία και τα μέλη του νοικοκυριού του.

Αν κάποιος πολίτης δεν καταφέρει να ακολουθήσει τα βήματα της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής (π.χ. μη εξοικείωση με νέες τεχνολογίες), τότε ο απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ θα τον επισκεφτεί κατ’ οίκον.

Στη Λακωνία θα εργαστούν 480 απογραφείς, η εκπαίδευση των οποίων έχει ολοκληρωθεί για τους Δήμους Σπάρτης και Ευρώτα, για τη ΔΕ Γυθείου, ενώ σήμερα ολοκληρώνεται και για τον Δήμο Μονεμβασίας, όπως ανέφερε στο notospress.gr ο Παναγιώτης Σούπος, προϊστάμενος της Περιφερειακής Υπηρεσίας Στατιστικής, Λακωνίας.

Η Γενική Διευθύντρια της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, στο notospress.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις