ΕΛΛΑΔΑ. Ο κύβος ερρίφθη για τα νέα μέτρα, όπου από τις 06:00 της Πέμπτης θα τεθούν σε ισχύ τα μέτρα για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον.

Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό ολοκληρώθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φυσική παρουσία είχε μόνο ο Θάνος Πλεύρης, ενώ ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και στελέχη του υπουργείου Υγείας συμμετείχαν με τηλεδιάσκεψη.

Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι το σύστημα υγείας θα αντέξει μέσω των μέτρων που θα ληφθούν καθώς οι μέχρι στιγμής εκτιμήσεις δείχνουν ότι παρά τα πολλά κρούσματα η νόσηση είναι ήπια στις περισσότερες περιπτώσεις.

Παρόλα αυτά όπως τονίζουν είναι σε εγρήγορση ειδικά για την Αττική έτσι ώστε αν χρειαστεί να προστεθούν και άλλες κλίνες στα νοσοκομεία ή και να γίνει επιστράτευση γιατρών προκειμένου να αντιμετωπιστεί μεγαλύτερη πίεση.

Στις 3 το μεσημέρι θα γίνουν οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων από τον υπουργός Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Όλα τα σενάρια για τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η νυχτερινή διασκέδαση λαμβάνει τέλος από το πρωί της Πέμπτης, καθώς θα απαγορευτεί η μουσική.

Ωστόσο, τα καταστήματα της εστίασης θα παραμείνουν ανοιχτά όλες τις ημέρες μέχρι τις 12 το βράδυ, ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (31/12) εξετάζεται να μείνουν ανοιχτά μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, πάντα όμως χωρίς μουσική.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις