ΕΛΛΑΔΑ. Την παράταση κατά μια εβδομάδα της ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού μετά την 1η Φεβρουαρίου εξετάζει το υπουργείο Υγείας με αιτία τις δυσλειτουργίες που προκάλεσε η κακοκαιρία Ελπίδα.

Όπως όπως ανέφεραν στο Newsbomb.gr αρμόδιες πηγές, λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα πολίτες που είχαν κλείσει ραντεβού για τρίτη δόση αυτές τις ημέρες δεν μπόρεσαν να προσέλθουν για να εμβολιαστούν και έτσι κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί μια παράταση μιας εβδομάδας για όσους ανέβαλαν το ραντεβού τους λόγω της «Ελπίδας». Κατά τις ίδιες πληροφορίες το θέμα αυτό απασχόλησε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό χθες, Τετάρτη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο Newsbomb.gr πως στο τραπέζι σήμερα της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων που συνεδριάζει στις 1 μετά το μεσημέρι θα τεθεί επί τάπητος η επαναφορά της μουσικής στην εστίαση με τις τελικές αποφάσεις με τις τελικές αποφάσεις να τις λαμβάνουν, πάντως, οι επιστήμονες.

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης έκανε λόγο για σταθεροποίηση στη μείωση των κρουσμάτων «αλλά αυτές οι μέρες λόγω της κακοκαιρίας δεν είναι ασφαλείς επειδή έχουμε και ένα άτυπο lockdown αλλά έχουμε και το αρνητικό στοιχείο του ψύχους».

Παράλληλα ο Θάνος Πλεύρης έκανε λόγο για ένα «χαμηλό παράθυρο αισιοδοξίας» όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών και των διασωληνωμένων καθώς τα στοιχεία από τα νοσοκομεία δείχνουν επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον. «Επειδή λοιπόν η μετάλλαξη Όμικρον έχει χαμηλή νοσηρότητα θα έχουμε αποκλιμάκωση στους δείκτες νοσηλειών και θανάτων από την ερχόμενη εβδομάδα» είπε ο υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Θάνος Πλεύρης «ενώ μέχρι πριν από 10 ημέρες είχαμε 50% Όμικρον και 50% Δέλτα στα νοσοκομεία, δείχνει πλέον στο ΕΣΥ ότι είμαστε στο 80-20 και 90-10 για την Όμικρον»

Όπως είπε, δε, στους 115 νεκρούς της Τετάρτης οι 100 προέρχονταν από την ηλικιακή ομάδα των άνω των 60 ετών και συγκεκριμένα 60 ήταν πάνω των 80 ετών και 40 άνω των 60 ετών ενώ λιγότεροι από 10 ήταν αυτοί που είχαν εμβολιαστεί στο επτάμηνο.

Μιλώντας, τέλος, για τους υγειονομικούς που έμειναν στα νοσοκομεία για δεύτερη εφημερίδα επειδή οι αντικαταστάτες τους δεν μπορούσαν να φτάσουν λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι «οι άνθρωποι που έκαναν δεύτερη βάρδια είτε θα αποζημιωθούν είτε θα πάρουν ρεπό».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις