ΕΛΛΑΔΑ. Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στους Έλληνες για την επάρκεια των αγαθών στα σούπερ μάρκετ, αλλά και για τις τιμές που αυξάνονται συνέχεια και πολλοί είναι αυτοί που έσπευσαν να δημιουργήσουν απόθεμα σε κάποια είδη, αδειάζοντας τα ράφια. Η ακρίβεια λόγω της κρίσης που έφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία έχει επηρεάσει όλα τα νοικοκυριά.

Μερίδα του κόσμου αγοράζει μαζικά λάδια, αλεύρια και ζάχαρη, όπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ του newsbeast. Σύμφωνα με την αυτοψία σε κεντρικό σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Αθήνας, υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις. Μάλιστα, αρκετά καταστήματα βάζουν πλαφόν για τρία προϊόντα ανά απόδειξη και συνήθως αφορά τα λάδια.

Όπως είναι λογικό, η κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης σε συνδυασμό με τις ελλείψεις που παρατηρούνται στα ράφια έχουν προκαλέσει μεγαλύτερη αύξηση των τιμών, οι οποίες είναι ήδη ανεβασμένες λόγω των κυρώσεων στη Ρωσία, αλλά και των προϊόντων που δεν έρχονται λόγω του πολέμου από την Ουκρανία.

Οι σπασμωδικές κινήσεις από μία μερίδα πολιτών, που έχει πανικοβληθεί λόγω του πολέμου χωρίς να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος, επιφέρει μεγαλύτερο πλήγμα στο «πορτοφόλι» των καταναλωτών, καθώς όχι μόνο αγοράζουν ακριβότερα τα προϊόντα αυτά, αλλά και δεν θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν, καθώς αρκετά εξ αυτών έχουν ημερομηνία λήξης.

Δείτε το σχετικό φωτορεπορτάζ του Newsbeast:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις