ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Με ένα δυσάρεστο θέαμα ήρθαν αντιμέτωποι φοιτητές του ΑΠΘ το πρωί της Τρίτης, καθώς είδαν ένα ποντίκι να κάνει… βόλτα εντός της κουζίνας της φοιτητικής λέσχης.

Βίντεο δείχνει τη στιγμή που φοιτητής «κυνηγά» με την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου το ποντίκι την ώρα που αυτό τρέχει μέσα στην κουζίνα της λέσχης, όπου ετοιμάζεται το φαγητό με το οποίο σιτίζονται οι φοιτητές του πανεπιστημίου.

Μάλιστα, οι ίδιοι κάνουν λόγο και για χαλασμένο φαγητό στη λέσχη.

Η φοιτητική οργάνωση ΑΡΕΝ Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

«Σήμερα Δευτέρα 2/5 οι φοιτητ(ρι)ές του ΑΠΘ που πήγαμε να φάμε το μεσημεριανό μας στην φοιτητική λέσχη ΑΠΘ βρεθήκαμε αποκλεισμένοι από αυτή καθώς η εργολαβία αποφάσισε πως πλέον δεν θα μπορούμε να τρώμε όλοι/ες στην λέσχη, αλλά μόνο όσοι/ες έχουν κάρτα σίτισης, κάτι το οποίο θα έχει και ως αποτέλεσμα πως όσοι/ες δεν κατέχουν θα πρέπει να πληρώνουν για το φαγητό τους στην λέσχη! Απέναντι σε αυτό υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους/ις παρευρισκόμενους/ες φοιτητ(ρι)ές με τον εργολάβο να κατεβάζει τα ρολά στις διανομές και να αφήνει νηστικούς/ες τους/ις φοιτητ(ρι)ές.

Εδώ και χρόνια πρυτανεία/υπουργείο/εργολαβία προσπαθούν να χτυπήσουν την δωρεάν σίτιση. Καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι/ες με τεράστιες ουρές για ένα πιάτο φαγητό, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται αξιοπρεπής μερίδα. Με την χρηματοδότηση στη λέσχη του ΑΠΘ να έχει μειωθεί στο 60%!

Έτσι, φαίνεται ξεκάθαρα και η στόχευση του υπουργείου όσον αφορά την φοιτητική μέριμνα.

Σήμερα κάναμε το αυτονόητο όταν μας έλεγε η εργολαβία πως δεν θα φάμε, πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας, σηκώσαμε τα κατεβασμένα ρολά και πιάσαμε τις κατσαρόλες συνεχίζοντας την διανομή. Όταν μπήκαμε στην κουζίνα της λέσχης η κατάσταση ήταν τραγική, με χαλασμένα φαγητά μέσα σε κατσαρόλες, είδαμε ακόμη και αρουραίο! Να κόβει βόλτες μέσα στην κουζίνα!».

Οι φοιτητές καλούν σήμερα σε διαμαρτυρία στις 12:00 για να διεκδικήσουν τη δωρεάν σίτιση στη Λέσχη του ΑΠΘ.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις