ΕΛΛΑΔΑ. Η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, σε συνέδριο του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ), πριν από 2 μήνες, παρουσίασε το νέο πρόσωπο εστίασης ενδιαφέροντος του ΕΟΤ, αυτό του Ποιοτικού Τουρισμού. Σε δηλώσεις της, σε τηλεοπτική εκπομπή, αναφέρθηκε στην τουριστική περίοδο που έχει ήδη ανοίξει και στις προοπτικές του τουρισμού στην Ελλάδα το 2022.

Αρχικά, η πρόεδρος αναφέρθηκε στον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι τουρίστες την Ελλάδα, καθώς η χώρα μας εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στους δημοφιλέστερους προορισμούς. Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι υπήρξε ένα «πάγωμα» των κρατήσεων κοντά στον Μάρτιο, λόγω του πολέμου της Ουκρανίας, παρ΄ όλα αυτά, μετά το Πάσχα, οι κρατήσεις αυξήθηκαν και πάλι κατακόρυφα, κυρίως από ΗΠΑ και Καναδά, ενώ συνεχίζοντας σε αυτόν το ρυθμό, εύκολα μπορούν να αγγίξουν και να ξεπεράσουν τα νούμερα του 2019.

Ο τουρισμός συμβάλει στην ελληνική οικονομία σε ποσοστό 25%. Έτσι, οι βασικοί στόχοι που έχουν τεθεί για φέτος, είναι η Επιμήκυνση της Περιόδου – Η Διασπορά των Προορισμών και ο Ποιοτικός Τουρισμός, υπογραμμίζει η κα. Γκερέκου.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Τα διάσημα νησιά καλά κρατούν και θα κρατούν, όμως υπάρχουν και λιγότερο διάσημοι προορισμοί, εξαιρετικά πανέμορφοι. Ο νέος ταξιδιώτης αναζητάει προορισμούς που θα του προσφέρουν μία ιδιωτικότητα, αλλά και θα τον φέρουν κοντά στη φύση, προσεγγίζοντας μία ολιστική εμπειρία. Επιπρόσθετα, η ενδοχώρα της Ελλάδας είναι εξίσου ενδιαφέρουσα, και δεν θα πρέπει να επικεντρωνόμαστε μόνο στα νησιά, ενώ η Ελλάδα έχει και χειμώνα, και άμεσος στόχος είναι να προσεγγίσουμε και αυτή την εποχή του χρόνου στα πλαίσια του τουρισμού»

Η πρόεδρος του ΕΟΤ εστίασε στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους»

«Ο τουρισμός και οι διακοπές δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ανάγκη υπαρξιακή για την ψυχική ισορροπία του ανθρώπου, για να μπορέσει να συνεχίσει να αγωνίζεται στις καθημερινές προκλήσεις που έχει. Φέτος, το κράτος έχει αυξήσει τα χρήματα που θα διατεθούν για το πρόγραμμα αυτό, ενώ το εύρος επιλογής προορισμού είναι πολύ μεγαλύτερο. Οι αιτήσεις ξεκινούν, και οι δυνατότητες, αλλά και οι διαθεσιμότητες από ξενοδοχεία και προορισμούς είναι μεγαλύτερες από άλλες χρονιές».

Η κ. Γκερέκου κατέληξε με την φράση «Η Ελλάδα επανατοποθετείται και στόχος μας είναι ο ποιοτικός τουρισμός».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις