ΙΟΣ. Τα πρόσωπά τους γεμάτα θλίψη. Σαστισμένοι και μην μπορώντας να συνειδητοποιήσουν ακόμα τι έχει συμβεί στους φίλους τους, η ομάδα των 70 περίπου νεαρών που γιόρταζαν ανέμελα την αποφοίτησή τους, φεύγουν από το νησί της Ίου.

Εγκαταλείπουν το νησί

«Φυσικά και είναι σοκαρισμένοι από τα δυσάρεστα νέα για τον Άντριου, και έκλεισαν πτήσεις για να φύγουν. Προφανώς οι διακοπές δεν μπορούν να συνεχιστούν όταν έχουν χαθεί οι φίλοι σου. Ο κόσμος ήθελε να επιστρέψει και έτσι θα έχουν επιστρέψει μέσα στις επόμενες 24 ώρες», λέει ο διευθυντής του σχολείου.

Τα διεθνή Μέσα παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο ελληνικό νησί που αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους νεαρούς Ιρλανδούς.

Κάποιοι γονείς έχουν έρθει για να πάρουν τα παιδιά τους, άλλοι περιμένουν με αγωνία να επιστρέψουν σπίτι σώα.

Συντετριμμένος δηλώνει και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, αλλά και ο πρόεδρος του σχολείου από όπου αποφοίτησαν τα παιδιά.

«Είναι η πιο θλιβερή είδηση που θα μπορούσε να ακούσει κάποιος γονιός. Είναι ο εφιάλτης κάθε γονιού και πολλοί από τους γιους και τις κόρες μας φεύγουν για το εξωτερικό μετά τις εξετάσεις τους και την αποφοίτησή τους».

«Οι σκέψεις μας είναι με τους γονείς και τις οικογένειες των δύο αυτών νέων που σήμερα υποφέρουν από την τεράστια απώλειά τους. Θα τους σκεφτόμαστε και τους δύο για πάντα. Εκφράζουμε την αμέριστη υποστήριξή μας στις οικογένειες και σε όλους από τον κύκλο των νεαρών και τους συμμαθητές τους», είπε από τη μεριά του ο πρόεδρος του κολλεγίου.

Έλεγχος για νοθευμένα ποτά

«Η ελληνική αστυνομία ελέγχει εάν τα ποτά των δύο νεαρών που έχασαν τη ζωή τους σε δύο ξεχωριστά περιστατικά στο νησί της Ίου ήταν ‘νοθευμένα’», λέει σε δημοσίευμά της η Daily Mail.

O θάνατος των δύο νεαρών αν και όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία πρόκειται για ατύχημα στην πρώτη περίπτωση του Άντριου και τα παθολογικά προβλήματα για την περίπτωση του Μαξ, φαίνεται πως έχει ανοίξει το θέμα των νοθευμένων ποτών στα νησιά.

«Δύο διαφορετικές έρευνες έχουν ξεκινήσει οι ελληνικές Αρχές για την υπόθεση του θανάτου των δύο εφήβων με διαφορά μερικών ωρών στο νησί της Ίου. Επιτροπή από την Ιρλανδία φθάνει στο νησί για να βοηθήσει τις ελληνικές Αρχές στις έρευνές της».

Οι ιρλανδικές Αρχές δεδομένου ότι το νησί της Ίου αλλά και όλα τα ελληνικά νησιά είναι δημοφιλείς προορισμοί για τους πολίτες της χώρας, είναι αποφασισμένες να ερευνήσουν κάθε πιθανό ενδεχόμενο των δύο θανάτων.

Αύριο η νεκροτομή στους μαθητές

Αύριο αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής προκειμένου να φανεί αν το αλκοόλ που κατανάλωσαν οι μαθητές ήταν νοθευμένο.

Παράλληλο, κλιμάκιο από την Ιρλανδία θα φθάσει στο νησί για να ερευνήσει τι ακριβώς συνέβη στα παιδιά.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις