ΕΛΛΑΔΑ. Την εκτίμηση ότι η κακοκαιρία «Daniel» έφερε τη μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στη χώρα, με πολύ περισσότερο νερό ακόμη και από αυτό που έπεσε στην θεομηνία του Ιανού, έκαναν οι μετεωρολόγοι στη διάρκεια σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό στην Πολιτική Προστασία.

Το πιο ακραίο φαινόμενο που συνέβη στην περιοχή (Μαγνησίας κλπ) από πλευράς ύψους βροχής σε ένα 24ωρο -συνήθως τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν Οκτώβριο Νοέμβριο. Παράλληλα, στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση από τους συμμετέχοντες υπουργούς, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, μετεωρολόγους και τους εκπροσώπους του Πυροσβεστικού Σώματος συζητήθηκε ο συντονισμός για τις επόμενες δύσκολες ώρες καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη (εξασφάλιση ανοικτών δρόμων προς νοσοκομεία κ κρίσιμες υποδομές, φιλοξενία ανθρώπων όπου χρειάζεται κά).

Όλες οι δυνάμεις (Πυροσβεστικής - αστυνομίας κλπ) επιχειρούν από το πρωί για απεγκλωβισμούς, παροχή βοήθειας και συνεχίζουν να είναι στο δρόμο. Όπως και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ γιατί έχουν καταγραφεί πολλές διακοπές ρεύματος.
Επισημαίνεται ότι θα πρέπει οι πολίτες να ακολουθούν πάντα τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και να ακολουθούν τα μηνύματα του 112.

Στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό μετείχαν οι Β.Κικίλιας, Γ. Οικονόμου, Γ. Μπρατάκος, Χρ. Τριαντοπουλος, Ευ. Τουρνάς, Γ. Κοντογεωργης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ.,Παπαγεωργιου, ο Αρχηγός και επιτελείς της Πυροσβεστικής, ενώ με τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο κ.Αγοραστός και μετεωρολόγοι.

Αναμένεται να γίνει δήλωση για τη συνολική εικόνα της κατάστασης από τον Βασίλη Κικίλια, ενώ αύριο ο Χρήστος Τριαντόπουλος θα μεταβεί στην περιοχή για καταγραφή και έναρξη διαδικασίας αποκατάστασης και αποζημιώσεων.

Κακοκαιρία Daniel - Βόλος:

Δείτε φωτογραφίες από το χωριό Μηλίνα Πηλίου:

Φωτογραφίες: protothema.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις