ΕΛΛΑΔΑ. «Μέρες ηλιόλουστες και ανοιξιάτικες που θα διαρκέσουν μέχρι την Τρίτη των Χριστουγέννων», προβλέπει για τον καιρό τις ημέρες των γιορτών ο γνωστός μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, μιλώντας στο newsit.gr.

Δίνοντας την πρόβλεψή του για τον καιρό ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος εκτιμά ότι η θερμοκρασία «θα φτάσει, όπως και σήμερα, Σάββατο (23.12.23) τους 20 βαθμούς κελσίου, ενώ θα τους ξεπερνά σε περιοχές της Κρήτης, της Λακωνίας, της Αργολίδας, καθώς αναμένεται την παραμονή Χριστουγέννων ο υδράργυρος να φτάσει ακόμα και τους 22°C».

Όπως επισημαίνει, «μιλάμε προφανώς για θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα».

Ειδικότερα, όπως τονίζει ο γνωστός μετεωρολόγος, «την παραμονή των Χριστουγέννων στην Αθήνα θα δούμε ακόμα και 20 βαθμούς κελσίου». Ο κ. Γιαννόπουλος τονίζει ότι «η κανονική τιμή για τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου στην Αττική είναι στους 14 βαθμούς και τώρα στην πρωτεύουσα είμαστε 6 βαθμούς πάνω από τα κανονικά, αλλά και σε όλη τη χώρα έχει αντίστοιχες θερμοκρασίες. Π.χ. και στην βόρεια Ελλάδα θα έχει 17°C».

Ωστόσο, όπως εξηγεί «υπάρχει μια ψύχρα το πρωί σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και αύριο, Κυριακή σε τμήματα της δυτικής Μακεδονίας και ημιορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Θεσσαλίας το ξημέρωμα ο υδράργυρος θα φτάσει και υπό το μηδέν αλλά το μεσημέρι φτάνει και περισσότερο από 20°C».

«Χριστούγεννα από το μέλλον»

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, σήμερα οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στην Στυλίδα Φθιώτιδας 22°C,, στην Ελευσίνα 21°C, στα Χανιά 21°C, στο Ηράκλειο 21°C και στο Γύθειο 21°C.

Την παραμονή των Χριστουγέννων αναμένεται ο υδράργυρος να φτάσει πάνω από 20 βαθμούς στις ίδιες περιοχές και ειδικότερα σε τμήματα της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, στην ανατολική Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Όσον αφορά στους ανέμους «θα είναι ασθενείς, δεν φτάνουν ούτε τα 5 μποφόρ. Από τα Χριστούγεννα και κυρίως από την Τρίτη θα γυρίσουν οι άνεμοι σε νοτιάδες, με αποτέλεσμα να πέσει η θερμοκρασία το πολύ 2 βαθμούς. Μπορεί να βρέξει λίγο στο ανατολικό Αιγαίο».

Ο γνωστός μετεωρολόγος αναφέρει, μιλώντας στο newsit.gr, ότι «δεν φαίνεται αλλαγή του καιρού μέχρι να τελειώσει ο χρόνος. Μιλάμε για σκηνικό “Χριστούγεννα από το μέλλον”», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι είναι «πρώτη φορά που εμείς οι μετεωρολόγοι δεν ασχολούμαστε με τον καιρό. Συνήθως τις προηγούμενες χρονιές βλέπαμε τί καιρό θα είχε στην έξοδο των εκδρομέων, πώς θα γυρίσουν οι ταξιδιώτες, τί καιρό θα βρουν εκεί που θα πάνε, αν θα χιονίσει, αν θα βρέξει στους χριστουγεννιάτικους προορισμούς που θα επιλέξουν και τί να προμηθευτούν για ένα ασφαλές ταξίδι».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις