ΚΟΣΜΟΣ. Πλησιάζει η πανσέληνος του Μαΐου 2024, καθώς στις 23 του μήνα το «Φεγγάρι των λουλουδιών» θα είναι ορατό στον ουρανό.

Η πανσέληνος του Μαΐου ονομάστηκε έτσι καθώς αυτό τον μήνα ανθίζουν πάρα πολλά λουλούδια. Είναι επίσης γνωστή και ως «Φεγγάρι του Γάλακτος», «Φεγγάρι της Μητέρας», «Λαμπερό Φεγγάρι» και «Φεγγάρι του Λαγού».

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος Live Science, το φεγγάρι θα ανατείλει κοντά σε ένα κόκκινο υπεργίγαντα αστέρα, τον Αντάρη (Antares). Ο Αντάρης, το λαμπρότερο αστέρι στον αστερισμό του Σκορπιού, θα είναι επίσης ορατός την Πέμπτη 23 Μαΐου.

Στην Ευρώπη, η πανσέληνος του Μαΐου είχε ονομαστεί «Φεγγάρι του γάλακτος», καθώς ήταν ο μήνας που οι αγελάδες μετακινούνταν στα θερινά τους βοσκοτόπια κατά το μεσαίωνα. Αυτά τα βοσκοτόπια ήταν γεμάτα με χορτάρι και άλλα φυτά, τα οποία έτρεφαν πλουσιοπάροχα τις αγελάδες, που τότε παρήγαγαν μεγάλες ποσότητες γάλακτος.

Η επόμενη πανσέληνος θα είναι η Φράουλα την Παρασκευή, 21 Ιουνίου. Αυτή είναι η πρώτη πανσέληνος του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο και του χειμώνα στο νότιο ημισφαίριο, και θα συμβεί μόλις μια ημέρα μετά το θερινό ηλιοστάσιο του 2024 .

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις