USA. HARVARD University. School of Public Health.
ΗΠΑ. Πανεπιστήμιο ΧΑΡΒΑΡΝΤ. Σχολή Δημόσιας Υγείας.

H μεγαλύτερη αναγνώριση παγκοσμίως για τους Βιολογικούς Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στη Σπάρτη

24/01/2018
Στις εγκαταστάσεις των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου φθάνει ένας φάκελος από το HARVARD University. School of Public Health.

Τα βιολογικά ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, μέσω του πολύ γνωστού Πανεπιστημίου HARVARD της Αμερικής πληρούσαν τις προϋπόθεσεις και επιλέχθηκαν για να χρησιμοποιηθούν στην Παρεμβατική Μελέτη Μεσογειακής Διατροφής, που διενεργεί η Σχολή Δημόσιας Υγείας του HARVARD.

Για 3 χρόνια, σε 44 Πυροσβεστικούς του IFD και σε επιλεγμένες ομάδες πυροσβεστών των Η.Π.Α. θα προσφέρονται στην καθημερινή διατροφή τους τα βιολογικά ελαιόλαδα Σακελλαρόπουλου από τη Σπάρτη.

Ο αριθμός των πυροσβεστών που μετέχουν στην μελέτη ξεπερνά τους 1000 εθελοντές και η μελέτη έχει την ονομασία "FEEDING AMERICA'S BRAVEST".

Σκοπός του ερευνητικού αυτού προγράμματος είναι να αποδείξει ότι αλλάζοντας τις διατροφικές συνήθειες, με επιστημονικά αποδεδειγμένο τρόπο, σε ομάδες ανθρώπων που έχουν υψηλό κίνδυνο ασθενειών και κυρίως καρδιακών προσβολών κατά την εκτέλεση της εργασίας τους , όπως οι πυροσβέστες, ο κίνδυνος αυτός μειώνεται σε εξαιρετικά υψηλά και ιδιαίτερα αξιοσημείωτα ποσοστά.

Ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος δηλώνει: «Τιμή μας… Αποτελεί μεγάλη τιμή για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, η επιλογή των ελαιολάδων τους από το HARVARD School of Public Health. Νομίζω ότι έχουμε πλέον την απόλυτη επιβράβευση για την προσεκτική και συνεπή προσπάθειά μας χρόνια τώρα… Εύχομαι με την ολοκλήρωση του σημαντικου αυτού ερευνητικού προγράμματος τόσο τα βιολογικά ελαιόλαδα των ελαιώνων μας όσο και ο τόπος μας, η Σπάρτη, να έχουν αγγίξει την καλύτερη φήμη… και να έχουμε συμβάλει σε ένα ακόμα βήμα για την υγεία.»