ΛΑΚΩΝΙΑ. Με αφορμή την βράβευση της ερευνητικής εργασίας στο 11ο International Scientific and Professional Conference with Food to Health η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα απέστειλε στην κ. Αιμιλία Ρηγάκου την παρακάτω επιστολή:

«Κυρία Ρηγάκου,
Θα ήθελα να σας συγχαρώ θερμά για την διάκριση με το πρώτο βραβείο της ερευνητικής σας εργασίας στο 11ο International Scientific and Professional Conference with Food to Health. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό και ελπιδοφόρο, νέα άτομα όπως εσείς να ασχολούνται με την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των τοπικών μας προϊόντων.

Το πόρισμα καθώς και η βράβευση της έρευνας σας αποτελούν πηγή αισιοδοξίας για το μέλλον των λακωνικών προϊόντων καθώς αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά τις πολύτιμες υγειοπροστατευτικές ιδιότητες του ελαιολάδου. Μέσα από την έρευνά σας αναδείξατε ένα συστατικό που συνδέεται με την αντιυπερτασική δράση και προστίθεται στην μακρά λίστα των «χρυσών» συστατικών του παρθένου ελαιολάδου.

Στόχος και άμεση προτεραιότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η ανάδειξη των ιδιοτήτων του τοπικού ελαιόλαδου και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του μέσω του προγράμματος INTERREG MED.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία στην συνέχεια της έρευνας σας και ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον».