ΣΠΑΡΤΗ. CNNTURK. Δείχνοντας μόνο κάποιες πτυχές των γεγονότων, εκμεταλλεύτηκε την βεβαιωμένη ολιγωρία του Κράτους και την προκλητική απουσία του ΔΟΜ και των ΜΚΟ και μίλησε για απάνθρωπο πρόσωπο της Ελλάδας έναντι των προσφύγων.

Το συνεργείο λήψεων του notospress.gr ήταν παρόν στα γεγονότα και έχοντας αντίληψη των πραγμάτων και των γεγονότων που εκτυλίχθηκαν μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει.

Η Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα οι δυνάμεις της Σπάρτης όχι μόνο δεν προκάλεσαν, δεν εξώθησαν και δεν καταδίωξαν τους πρόσφυγες αλλά σε όλο το διάστημα φιλοξενίας και στην επίμαχη ημέρα, ενήργησαν με τέτοιο τρόπο ώστε η συμβίωση να είναι ειρηνική και χωρίς επεισόδια, σε όλον τον χρόνο παραμονής τους.

Η παραπληροφόρηση κατά της Ελλάδας, από το CNNTURK, παρά το ότι το βίντεο δεν τους τους επιβεβαιώνει, βασίστηκε προφανώς σε επεισόδια που προκάλεσε η ολιγωρία τους Κράτους, η εγκατάλειψη των προσφύγων από τους φορείς - όπως και οι ίδιοι κατήγγειλαν - και όχι βέβαια η στάση της Αστυνομίας που ήταν όχι μόνο υποδειγματική αλλά σε κάποιες περιπτώσεις και βοηθητική για τους πρόσφυγες.

Θυμίζουμε ότι οι πρόσφυγες είχαν καταλάβει παράνομα τόσο ιδιοκτησία όσο και δημόσιους χώρους αφού δεν είχαν πλέον έγγραφα νομιμοποίησης. Αν η Αστυνομία ήθελε να δείξει το σκληρό της πρόσωπο θα μπορούσε να τους απομακρύνει δια της βίας ακόμα και να τους συλλάβει. Τότε ναι θα λέγαμε για άσκοπη βία σε γυναικόπαιδα θύματα όχι μόνον του πολέμου αλλά και της γραφειοκρατίας.

Ωστόσο οι κακοί χειρισμοί Κράτους και Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης πυροδότησαν καταστάσεις με θύματα βέβαια τους πρόσφυγες αλλά και την Αστυνομία να μπαίνει στο στόχαστρο άνευ λόγου. Γατί όταν η Αστυνομία υποχρεώνεται, εκ των πραγμάτων, σε ρόλους διαπραγματευτή, συνομιλητή, μεταφραστή και ακροατή παραπόνων τότε θα πρέπει να διαθέτει και άλλες ικανότητες που τελικά απέδειξαν οι Αστυνομικοί, ότι έχουν.

Στο βίντεο του CNNTURK ακούγονται τα εξής :

«Η Ελλάδα συχνά έρχεται στην επικαιρότητα με τη βία και την κακή συμπεριφορά που εφαρμόζει σε βάρος των προσφύγων. Τελευταία στόχος κακής συμπεριφοράς έγιναν πρόσφυγες που διέμεναν σε ένα ξενοδοχείο στην χερσόνησο της Πελοποννήσου. Έγινε προσπάθεια να απομακρυνθούν δια της βίας οι πρόσφυγες που έμεναν στο ξενοδοχείο. Ενώ υπήρξαν κάποιοι που έπαθαν νευρική κρίση.

Δεν παρατάθηκε η συμφωνία που είχε γίνει με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Όταν ολοκληρώθηκε το πληρωμένο διάστημα, οι πρόσφυγες πετάχθηκαν έξω με το ζόρι. Η Ελλάδα που έρχεται συχνά στην επικαιρότητα με την κακή συμπεριφορά σε βάρος μεταναστών και προσφύγων, σε εκείνα τα απάνθρωπα μέτρα πρόσθεσε ακόμη ένα

Εδώ είναι μπροστά σε ένα ξενοδοχείο στην πόλη Σπάρτη της Χερσονήσου Πελοπόννησος όπου διέμεναν μετανάστες και πρόσφυγες.

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου, δήλωσε πως το πληρωμένο διάστημα τελείωσε και ζήτησε από τους πρόσφυγες να εκκενώσουν τα δωμάτια. Αλλά καθώς δεν είχαν μέρος να πάνε, δεν θέλησαν να φύγουν από το ξενοδοχείο. Τότε η διεύθυνση του ξενοδοχείου θέλοντας να καταπτοήσει τους πρόσφυγες, έκοψε το ρεύμα και το νερό. Ενώ αργότερα υποβλήθηκε καταγγελία σε βάρος τους στην εισαγγελία. Αστυνομικοί που με εισαγγελική εντολή μετέβησαν στο σημείο, θέλησαν να τους βγάλουν έξω δια της βίας. Τότε ξέσπασε ένταση ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους πρόσφυγες. Οι πρόσφυγες είπαν πως δεν είχαν πού να μείνουν και αντέδρασαν λέγοντας “Γιατί φύγουμε”. Πρόσφυγες που δεν ήθελαν να φύγουν από το ξενοδοχείο αντιστάθηκαν χτυπώντας με τα χέρια τους τα τζάμια. Σε εκείνες τις στιγμές κάποιοι έπαθαν νευρική κρίση. Οι στιγμές εκείνες καταγράφηκαν σε κάμερα. Έγινε γνωστό ότι οι πρόσφυγες που ήταν εκεί κατάγονταν από Ιράκ, Αφγανιστάν και Συρία».

Η αλήθεια δεν είναι αυτή που παρουσιάζει το κανάλι της Τουρκίας που με μοναδικό τρόπο εκμεταλλεύεται την ολιγωρία Κράτους και Αρχών για να καταδείξει Αστυνομική δίωξη στην πόλη Σπάρτη της χερσονήσου Πελοπόννησος όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Η αλήθεια επίσης είναι ότι οι 400 συνολικά πρόσφυγες που επί έναν χρόνο φιλοξενήθηκαν στη Σπάρτη όχι μόνο δεν έτυχαν δίωξης αλλά απολάμβαναν την ανθρώπινη υποδοχή από τους Σπαρτιάτες. Όμως ο χειρισμός της διεκπεραίωσης των γραφειοκρατικών προβλημάτων των 80 προσφύγων που είχαν απομείνει χωρίς διαβατήρια στη Σπάρτη οδήγησε σε ένταση και σε μια ακόμα δοκιμασία τους πρόσφυγες κι έδωσε λαβή στους εχθρούς της Ελλάδας και της ελληνικής κοινωνίας για δυσφήμιση και προπαγάνδα.

Ας προσέχαμε περισσότερο.