ΚΟΣΜΟΣ. Σε περίπτωση που γινόταν έκρηξη, πολλά κομμάτια θα εκτοξεύονταν στο διάστημα. Αν εκείνα έφταναν στη Γη, σύμφωνα με το Predict, τμήματα του ωκεανού θα άρχιζαν βράζουν και θα χάνονταν εκατομμύρια ζωές – ανθρώπινες και μη. Αν, πάλι, η έκρηξη δεν ήταν ισχυρή, τα κομμάτια θα συνέχιζαν να ελκύονται το ένα από το άλλο και θα σχημάτιζαν ένα δεύτερο φεγγάρι.

Θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει Γη χωρίς Σελήνη;

Αρχικά, ο νυχτερινός ουρανός θα ήταν πολύ πιο φωτεινός. Κι αυτό γιατί, αν και τώρα θεωρούμε πως το Φεγγάρι είναι το φωτεινότερο ουράνιο σώμα το βράδυ, η απουσία του θα μας επέτρεπε να δούμε περισσότερα αστέρια και να έχουμε μία πιο καθαρή εικόνα του Γαλαξία.

Πέρα από αυτό, θα έρχονταν τα πάνω – κάτω στον κόσμο μας. Θα σταματούσαν σχεδόν ολοκληρωτικά οι παλίρροιες. Δε θα γινόταν ποτέ Έκλειψη Ηλίου, ενώ η διάρκεια της ημέρας θα «κλείδωνε» για πάντα στις 24 ώρες (χάρη στη βαρύτητα της Σελήνης, οι μέρες μεγαλώνουν κατά 0,0016 δευτερόλεπτα).

Παράλληλα, η Γη δε θα περιστρεφόταν τόσο ομοιόμορφα γύρω από τον Ήλιο και θα η κλίση της θα «έχανε» ίσως και περισσότερες από 45 μοίρες. Ως αποτέλεσμα, οι Εποχές των Παγετώνων θα ήταν συχνές, ενώ το ανθρώπινο είδος ίσως και να εξαφανιζόταν.

Πηγή: jenny.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις