Γράφει ο Ηλίας Παναγιωτακάκος

Τι προσπάθησε να μας πει ο Άλμπερτ Μπουρλά της Pfizer;

Ενώπιον του Προέδρου των Η.Π.Α Τζο Μπάιντεν δήλωσε: «Πιθανή η εμφάνιση μετάλλαξης ανθεκτικής στο εμβόλιο».

Η μετάλλαξη «Ε» είναι παρούσα ήδη σε 12 χώρες και συνυπάρχει με την «Δ».

Δείτε όμως στοιχείο της μελέτης που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο έγκριτο περιοδικό Science

«…..Ποιο είναι το ανησυχητικό στοιχείο της μετάλλαξης Έψιλον; Το γεγονός ότι δείχνει μεγαλύτερη αντίσταση στα αντισώματα, σε σύγκριση με όλες τις μεταλλάξεις που γνωρίσαμε μέχρι σήμερα……»

Αξίζει να ληφθεί σοβαρά υπόψη η δήλωση της διευθύντριας του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Ροσέλ Βαλέσκι:

«Αυτά τα εμβόλια λειτουργούν πολύ καλά προστατεύοντάς μας από σοβαρές ασθένειες και θανάτους, αλλά η μεγάλη ανησυχία είναι ότι η επόμενη παραλλαγή που μπορεί να εμφανιστεί, θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ανθεκτική στα εμβόλιά μας».

Συνήθως, γεγονότα που μπορούν να εμφανίσουν πανικό στο γενικό πληθυσμό εμφανίζονται μέσω των ΜΜΕ και των ΜΚΔ με «δόσεις αντοχής», ώστε να γίνεται σταδιακή αφομοίωση και συνειδητοποίηση της πραγματικότητας που πρόκειται να έλθει.

Αν αυτό συμβεί στην Πατρίδα μας ο συνδυασμός των 2 μεταλλάξεων δηλαδή της «Δ» (υψηλής μεταδοτικότητας) με την «Ε» (υψηλής ανθεκτικότητας), τότε η Κυβέρνηση με την συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων της Βουλής θα είναι αναγκασμένη να μεταβάλλει ριζικά την πολιτικής της για την δραστικό περιορισμό της πανδημίας.

Ήδη μας προετοίμασε ο Άλμπερτ Μπουρλά:

«Κάθε φορά που εμφανίζεται μια παραλλαγή παγκοσμίως, οι επιστήμονές μας εξετάζουν προσεκτικά την επικινδυνότητά της και ερευνούν για να δουν, αν αυτή η παραλλαγή μπορεί να ξεφύγει από την προστασία του εμβολίου μας».

Και συμπληρώνει:

«Έχουμε δημιουργήσει μια φόρμουλα, όπου μέσα σε 95 ημέρες από την ημέρα που θα εντοπίσουμε μια νέα επικίνδυνη παραλλαγή, θα είμαστε σε θέση να έχουμε ένα εμβόλιο προσαρμοσμένο».

Έχουμε δρόμο ακόμα ….! Γι’ αυτό λοιπόν προσοχή με ατομική και συλλογική ευθύνη χωρίς να παραγνωρίζεται ο κυρίαρχος ρόλος της Πολιτείας σε όλα τα επίπεδα.

Υ.Γ: Δεν διαθέτω καμία ιατρική γνώση. Το σημείωμα μου είναι απλή καταγραφή επίσημων δηλώσεων υπευθύνων της Ιατρικής Κοινότητας και ο καθένας εξάγει τα συμπεράσματα του.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις