ΚΟΣΜΟΣ. Οι υπουργοί Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν στην επιβολή πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου, όπως ανέφερε μέσω του Twitter ένας εκπρόσωπος της Τσεχίας, της χώρας που ασκεί την προεδρία του μπλοκ για το τρέχον εξάμηνο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το πλαφόν τίθεται στα 180 ευρώ και θα τεθεί σε εφαρμογή μετά τις 15 Φεβρουαρίου.

Η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα από ώρα σε ώρα, ενώ πηγές από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρουν ότι η Γερμανία – η οποία είχε προβάλει σθεναρή αντίσταση στην επιβολή του πλαφόν ως τώρα – ψήφισε υπέρ του μέτρου.

Οι ίδιες πληροφορίες υποστηρίζουν πως υπέρ ψήφισε και η, μέχρι τώρα επιφυλακτική, Δανία.

Αντίθετα, κατά της επιβολής του πλαφόν φέρονται να έχει ψηφίσει μόνο η Ουγγαρία ενώ απείχαν από την ψηφοφορία η Αυστρία και η Ολλανδία.

Αντίθετα, κατά της επιβολής του πλαφόν φέρονται να έχει ψηφίσει μόνο η Ουγγαρία ενώ απείχαν από την ψηφοφορία η Αυστρία και η Ολλανδία.

Υπέρ του πλαφόν η Ελλάδα

«Η τελευταία πρόταση θα στείλει το σωστό μήνυμα στην αγορά», είχε τονίσει ο Έλληνας υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών της ΕΕ που καλείται να αποφασίσει για το ζήτημα.

«Είμαστε σίγουροι ότι το προτεινόμενο πλαφόν στο αέριο θα λειτουργήσει ομαλά», σχολίαζε κατά την άφιξή του στη Σύνοδο ο κ. Σκρέκας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις