Οι αλγόριθμοι του Instagram συνδέουν και προωθούν ένα «τεράστιο δίκτυο» παιδεραστών που ενδιαφέρονται για «σεξουαλικό περιεχόμενο για ανηλίκους», σύμφωνα με μια νέα έκθεση-βόμβα.

Οι αλγόριθμοι της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Meta προωθούν παράνομο περιεχόμενο σε λογαριασμούς «ανοιχτά αφοσιωμένους στην προμήθεια και την αγορά» του υλικού, σύμφωνα με έρευνες της Wall Street Journal και ερευνητών του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ και του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης Amherst.

«Το Instagram συνδέει παιδόφιλους και τους καθοδηγεί ώστε να γίνουν πωλητές περιεχομένου μέσω συστάσεων και συστημάτων που στόχο έχουν να συνδέουν όσους μοιράζονται εξειδικευμένα ενδιαφέροντα» διαπίστωσαν η WSJ και οι ακαδημαϊκοί ερευνητές.

«Παρόλο που οι περισσότεροι στην πλατφόρμα δεν είναι ορατοί, οι λογαριασμοί για σεξ στο Instagram είναι θρασύτατοι όσον αφορά τα ενδιαφέροντά τους» αναφέρει η έκθεση.

#pedowhore και #preteensex

Οι ερευνητές φέρεται να διαπίστωσαν ότι το Instagram επέτρεπε στους ανθρώπους να αναζητούν συγκεκριμένα hashtags όπως #pedowhore και #preteensex ενώ τους συνέδεε με λογαριασμούς που χρησιμοποιούσαν τους όρους για να διαφημίσουν υλικό παιδικού σεξ προς πώληση. Τέτοιοι λογαριασμοί συχνά ισχυρίζονται ότι διευθύνονται από τα ίδια τα παιδιά και χρησιμοποιούν απροκάλυπτα σεξουαλικά συνθήματα που ενσωματώνουν λέξεις όπως «μικρή τσούλα για σένα», υποστηρίζει η έκθεση.

Σύμφωνα με την WSJ, οι λογαριασμοί του Instagram που προσφέρουν την πώληση παράνομου σεξουαλικού υλικού γενικά δεν το δημοσιεύουν ανοιχτά, αλλά αναρτούν «μενού» περιεχομένου.

Οι ερευνητές του Παρατηρητηρίου Διαδικτύου του Στάνφορντ διαπίστωσαν ότι ορισμένοι λογαριασμοί προσκαλούν τους αγοραστές να ζητήσουν «συγκεκριμένες πράξεις», ανέφερε η WSJ. Ορισμένα μενού περιλαμβάνουν τιμές για βίντεο με παιδιά που βλάπτουν τον εαυτό τους και «εικόνες του ανηλίκου που εκτελεί σεξουαλικές πράξεις με ζώα». Στη σωστή τιμή, τα παιδιά είναι διαθέσιμα για προσωπικές «συναντήσεις», διαπίστωσαν οι ερευνητές.

Δείτε το βίντεο

Τι συμβαίνει με τη Meta

Η προώθηση του περιεχομένου του σεξ ανηλίκων παραβιάζει τους ίδιους τους κανόνες της Meta, εκτός του ότι είναι παράνομη σύμφωνα με την ομοσπονδιακή νομοθεσία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της WSJ, η Meta «αναγνώρισε τα προβλήματα στο πλαίσιο των εργασιών επιβολής της και δήλωσε ότι έχει συστήσει μια εσωτερική ομάδα εργασίας για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που αναφέρθηκαν». »

«Η εκμετάλλευση των παιδιών είναι ένα φρικτό έγκλημα» δήλωσε η εταιρεία στην εφημερίδα, προσθέτοντας: «Ερευνούμε συνεχώς τρόπους για να αμυνθούμε ενεργά εναντίον αυτής της συμπεριφοράς».

Η Meta δήλωσε ότι τα τελευταία δύο χρόνια κατέβασε 27 δίκτυα παιδεραστίας και σχεδιάζει περισσότερες αφαιρέσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Από τότε που έλαβε ερωτήματα από την εφημερίδα, η πλατφόρμα δήλωσε ότι έχει μπλοκάρει «χιλιάδες hashtags που σεξουαλικοποιούν παιδιά, ορισμένα με εκατομμύρια αναρτήσεις, και περιόρισε τα συστήματά της από το να συνιστούν στους χρήστες να αναζητούν όρους που είναι γνωστό ότι σχετίζονται με σεξουαλική κακοποίηση».

Είπε επίσης ότι εργάζεται για να αποτρέψει τα συστήματά της από το να συστήνουν σε δυνητικά παιδόφιλους ενήλικες να συνδέονται μεταξύ τους ή να αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενο του άλλου, αναφέρει η έκθεση.

*Με στοιχεία από foxnews.com

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις