Το πιθανότερο είναι να μην το έχεις σκεφτεί ποτέ. Είναι από εκείνα τα πράγματα που τα κάνεις ενστικτωδώς διότι έτσι έχεις μάθει από μικρό παιδί. Και κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Ωστόσο μήπως θα έπρεπε να ξανασκεφτείς το ενδεχόμενο να περπατάς λάθος; Ή για να είμαστε πιο σωστοί, μήπως δεν περπατάς σωστά; Διότι ο Bob και ο Brad, δύο αυτοαποκαλούμενοι ως «οι πιο διάσημοι φυσιοθεραπευτές στο διαδίκτυο», ισχυρίζονται πως η πλειοψηφία των ανθρώπων περπατάει λάθος.

Σύμφωνα με τους δύο επιστήμονες, υπάρχουν πραγματικά οφέλη από το σωστό περπάτημα. Λιγότερος πόνος στο ισχίο, στο γόνατο, στον αυχένα, στην πλάτη και στα πόδια. Ορισμένοι άνθρωποι, μάλιστα, υποφέρουν από πονοκεφάλους διότι περπατούν λάθος και με κακή στάση σώματος. Ο Bob και ο Brad ισχυρίζονται ότι ο πρώτος κανόνας του περπατήματος είναι η μείωση του αντίκτυπου. Αν πατάς με την φτέρνα, τότε δημιουργείται ένα σοκ στο υπόλοιπο πόδι, ενώ αν πατάς με το μπροστινό ή το μέσο μέρος του ποδιού υπάρχει μεγαλύτερη απορρόφηση κραδασμών. Αν περπατάς πατώντας πρώτα τη φτέρνα, τότε ένας τρόπος για καλύτερο βήμα είναι να συντομεύσεις το βηματισμό σου. Επίσης το να γέρνεις ελαφρώς μπροστά θα σε βοηθήσει να προσγειωθείς στο μπροστινό μέρος ή στο μέσο του ποδιού σου.

Σημασία, επίσης, έχει και η στάση του σώματος. Τα αυτιά θα πρέπει να ευθυγραμμίζονται με τους ώμους. Τα χέρια δεν πρέπει να γέρνουν μπροστά, ενώ το να σφίξεις τα χέρια πίσω από τα πλάτη και να τεντώσεις μπορεί να βοηθήσει στη διόρθωση της κακής στάσης. Μια... παράλογη συμβουλή είναι πως αν νιώθεις πόνο στην πλάτη ενώ περπατάς, τότε δοκίμασε να περπατάς πιο γρήγορα. Αυτό κατανέμει το βάρος διαφορετικά, που σημαίνει ότι φεύγει αρκετό βάρος από τη σπονδυλική στήλη.

Ο Bob και ο Dylan ολοκληρώνουν το βίντεο με διάφορες συμβουλές και μια υπενθύμιση για τα οφέλη του περπατήματος. Όπως, για παράδειγμα, η αυξημένη δημιουργικότητα και η συνολικά καλύτερη ευεξία. Είναι μια καλή υπενθύμιση ότι ακόμα και με τις πιο απλές ασκήσεις, δεν βλάπτει ποτέ να ρωτάς αν θα μπορούσες να τις κάνεις καλύτερα.

Πηγή: ratpack.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις