ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επαφές του Δήμου Ελαφονήσου με τη γερμανική αλλά και τη διεθνή ταξιδιωτική αγορά με την ευκαιρία της διαδικτυακής έκθεσης ΙΤΒ Βερολίνου, μετά την ενδελεχή προετοιμασία και μέσω webinar που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με στόχο την αποτελεσματικότερη προετοιμασία της συμμετοχής.

Ήδη διαπιστώνεται σοβαρό ενδιαφέρον από επισκέπτες και διακινητές ταξιδιωτών, πράγμα που είχε εκ των προτέρων διασφαλιστεί από τις επαφές που έχουν πραγματοποιηθεί από τον περασμένο Νοέμβριο έως και σήμερα. Ειδικά για τη γερμανική αγορά θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις σε συνεργασία και με το Γραφείο ΕΟΤ στο Βερολίνο με στόχευση τις ειδικές κατηγορίες κοινού που έχουν ενδιαφέρον για το τουριστικό προϊόν του νησιού.

Η Ελαφόνησος έχει ήδη από την περυσινή χρονιά κινήσει το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων ταξιδιωτών και επαγγελματιών του τουρισμού ως ανερχόμενος προορισμός με βάση τη στρατηγική που εκπονήθηκε και αναδεικνύει την επαφή του επισκέπτη με τη φύση αλλά και το γεγονός ότι, ενώ είναι νησί, έχει ελάχιστη απόσταση ως προς την θαλάσσια πρόσβαση αφού το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι οδικό, πράγμα που παρέχει ασφάλεια στον ταξιδιώτη.

Παράλληλα, τόσο στη γερμανική όσο και στις υπόλοιπες αγορές αναδείχθηκε η ασφάλεια και της παραμονής του επισκέπτη αφού είναι ένας μικρός τουριστικός προορισμός που παρέμεινε όλο αυτό το διάστημα αλώβητος από την πανδημία ενώ και η πορεία των εμβολιασμών προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς.

«Ευελπιστούμε σε μια ακόμα καλύτερη, από την περυσινή, χρονιά που ήδη, τηρουμένων των αναλογιών έκανε τη διαφορά» δηλώνει η Δήμαρχος του νησιού κυρία Έφη Λιάρου. «Η συστράτευση όλων μας και η σωστή επιλογή του χρόνου και του τρόπου προσέγγισης κάθε αγοράς πιστεύουμε ότι θα φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα τόσο σε αριθμητικό όσο και σε ποιοτικό επίπεδο» συμπλήρωσε.

Το επόμενο διάστημα ο Δήμος αναμένεται να αναπτύξει και νέες δράσεις και πρωτοβουλίες και με άλλες αγορές για τις οποίες υπάρχει ήδη προετοιμασία σε συνεργασία με την εταιρία συμβούλων και τους επαγγελματίες.