ΛΑΚΩΝΙΑ. Ένας νέος ξενώνας δημιουργήθηκε στη Βαμβακού Λακωνίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

H πολυπόθητη επιστροφή στην κανονικότητα φαίνεται να είναι πιο κοντά από ποτέ. Ήρθε η ώρα να συναντηθούμε ξανά στις πλαγιές του Πάρνωνα, να απολαύσουμε μια βόλτα ή μια ποδηλατάδα στα καταπράσινα μονοπάτια του χωριού, να βρεθούμε στην πλατεία της Βαμβακούς κάτω από τον πλάτανο και να βρούμε ξανά την ανθρώπινη επαφή και την ουσιαστική επικοινωνία με τους συνανθρώπους μας. Σε όλους έλειψε μια μικρή απόδραση, είτε ημερήσια είτε πολυήμερη. Η Βαμβακού φοράει τα ανοιξιάτικά της και είναι έτοιμη να σας υποδεχθεί ξανά από το Σάββατο 15 Μαΐου 2021!

Το εστιατόριο - καφέ Βουρέικο, δραστηριότητες βουνού, αλλά και η Ρούγα της Βαμβακούς, ο νέος παραδοσιακός ξενώνας, που ανοίγει τις πόρτες του για πρώτη φορά, σας περιμένουν. Από τις 15/05/2021, σας προσκαλούμε να ζήσετε μερικές ακόμα μοναδικές εμπειρίες, αλλά και μία ιδιαίτερη εμπειρία φιλοξενίας στο ορεινό χωριό του Πάρνωνα, μένοντας για λίγο στη δική μας όμορφη γειτονιά, στη δική μας Ρούγα.

Πλησίον της πλατείας ρολογιού στη Βαμβακού, μια ακόμη γειτονιά του χωριού αναβιώνει και τρεις παλιές παραδοσιακές οικίες μετατράπηκαν σε έναν ξενώνα, τη «Ρούγα της Βαμβακούς - Ruga of Vamvakou Homes», με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού. Ένας χώρος που θυμίζει τις παλιές γειτονιές των χωριών, τις «ρούγες», εκεί που χτυπούσε η καρδιά της ζωής! Έτσι, είναι και η δική μας, η Ρούγα της Βαμβακούς, ένα σημείο συνάντησης για εκείνους που ονειρεύονται αποδράσεις σε έναν όμορφο και εναλλακτικό προορισμό της Πελοποννήσου και αναζητούν να βιώσουν ξέγνοιαστες στιγμές χαλάρωσης, σε ένα δημιουργικό και φρέσκο περιβάλλον, ιδανικό να ζεις, να εργάζεσαι και να δημιουργείς. Κάθε δωμάτιο κι από ένα γυναικείο όνομα μιας Βαμβακίτισας, βγαλμένο από το παρελθόν! Η Μαριγώ, η Βγένα, η Στάμω, η Τσεβούλα, η Αννιώ και η Ποτούλα – τα δωμάτια του ξενώνα - σας προσκαλούν να γνωρίσετε την αυθεντική ελληνική φιλοξενία της υπαίθρου. Μείνετε στη γειτονιά μας και γίνετε για λίγο ένας από εμάς, ζώντας την εμπειρία του χωριού, της ζωής στην ύπαιθρο, αλλά και της Αναβίωσης.

Στο εξής, η διαμονή στη «Ρούγα» έρχεται να συμπληρώσει την εμπειρία των επισκεπτών και να προστεθεί στις μοναδικές γεύσεις του εστιατορίου – καφέ «Βουρέικο», στην πεζοπορία στα μονοπάτια της περιοχής, στις βόλτες με τα ηλεκτρικά ποδήλατα, στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τη δημιουργική απασχόληση για παιδιά, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, καθώς και στα καινοτόμα προγράμματα στο V.Lab (Vamvakou Revival fully powered by SNF).

Περισσότερες πληροφορίες στο www.rugaofvamvakou.org

Πληροφορίες κρατήσεων για τον ξενώνα στo 214-6-879900

#RugaofVamvakou #VamvakouRevival #SNForg

Λίγα λόγια για τη Vamvakou Revival

Η ομάδα Vamvakou Revival υλοποιεί την πρωτοβουλία Αναβίωσης της Βαμβακούς με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Ο οργανισμός συστάθηκε τον Αύγουστο του 2018 με σκοπό την πλήρη αναζωογόνηση του χωριού Βαμβακού Λακωνίας, με εφόδια την ιστορία, το ανθρώπινο κεφάλαιο και τον φυσικό πλούτο της περιοχής. Η πρώτη φάση του εγχειρήματος, που αφορούσε στην προσέλκυση επισκεπτών έχει ολοκληρωθεί και νέοι κάτοικοι έχουν ήδη επιστρέψει στο χωριό.

Ομάδα Vamvakou Revival

Βαμβακού, 230 67, Λακωνία

info@vamvakourevival.org

+30 27310 76233

www.vamvakourevival.org

Like us on Facebook @VamvakouRevival

Follow us on Instagram @vamvakourevivalorg