ΕΛΛΑΔΑ. Εγώ δεν εκπλήσσομαι! Μια πρωτοφανής διάκριση για Έλληνα ελαιοπαραγωγό Single Estate πολύ υψηλού κύρους, με την 1η θέση και 14 βραβεύσεις, σημειώθηκε στην Ιταλία, για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου]

Αναφερόμαστε στον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων EVO International Olive Oil Competition 2021.

Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό

Από 15 έως 20 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε η 6η έκδοση του διαγωνισμού, στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Πάλμι, στην περιοχή Καλάμπρια.

Η παγκόσμια κατάταξη EVOO World Ranking (EVOOWR), βασιζόμενη σε αυστηρά διεθνή πρότυπα, έχει κατατάξει τον διαγωνισμό EVOIOOC με την πολύ υψηλή βαθμολογία 9/10, ανεβάζοντάς τον σε μια από τις υψηλότερες θέσεις παγκοσμίως για την εγκυρότητα, την ακεραιότητα και την μεθοδολογία του.

Ο διεθνής διαγωνισμός αυτός, θεωρείται παγκοσμίως από τους πιο επαγγελματικούς διαγωνισμούς ελαιολάδων.

Γιατί;

Εφαρμόζει πολύ αυστηρά standards αξιολόγησης, βασιζόμενος στις γευσιγνωστικές μεθόδους που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, αποκλειστικά με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting).

Οι δοκιμαστές!

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον EVOIOOC 2021, όπως σε κάθε διεθνή διαγωνισμό αυτού του επιπέδου, πραγματοποιείται από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους, προερχόμενους από διάφορες χώρες του κόσμου.

Οι συμμετοχές

Για το 2021 σημειώθηκε ένα νέο ρεκόρ συμμετοχών του διαγωνισμού της Ιταλίας, με πάνω από 700 ελαιόλαδα από 30 ελαιοπαραγωγικές χώρες όπως Ιταλία, Κροατία, Ελλάδα, Ισπανία, Βραζιλία, Χιλή, Σλοβενία, Πορτογαλία, Τυνησία, Η.Π.Α, Τουρκία, Ισραήλ κ.ά., με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Ξανά Πρωταθλητές οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με εξαιρετικά υψηλές βραβεύσεις και συγκεκριμένα :

  • 1η θέση και το νικητήριο καλύτερο ελαιόλαδο Flavored, EVOIOOC 2021
  • Με 6 χρυσά και 7 ασημένια βραβεία αλλά και πολύ υψηλές βαθμολογίες, κατατάσσονται στα καλύτερα ελαιόλαδα Best Olive Oils EVOIOOC 2021.

Συγκεκριμένα

Οι 14 μεγάλες βραβεύσεις στα βιολογικά gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στην Ιταλία για το 2021 είναι:

ENIGMA Gourmet Evoo - 1st place BEST Flavored

ENIGMA Gourmet Evoo - GOLD Award 2021

Το ελαιόλαδο Enigma Gourmet Evoo αναδείχτηκε το καλύτερο ελαιόλαδο όλου του διαγωνισμού της Ιταλίας για το 2021, στην κατηγορία του.

MAJESTIC Blend evoo - Gold Award 2021

SYLLEKTIKON Gourmet evoo - Gold Award 2021

OLEOASTRON Gourmet evoo - Gold Award 2021

ENSTAGMA Saffron & Rosemary - Gold Award 2021

ENSTAGMA Saffron & Sage - Gold Award 2021

MASTERPIECE Blend evoo - Silver Award 2021

GEMSTONE Blend evoo - Silver Award 2021

FYLLIKON First Harvest Organic - Silver Award 2021

AGOURELAIO Early Harvest Organic - Silver Award 2021

ARMONIA Monovarietal Organic - Silver Award 2021

ARMONIKON Organic - Silver Award 2021

ENSTAGMA Gourmet evoo - Silver Award 2021

Όλες αυτές οι εξαιρετικά υψηλές βραβεύσεις αποτελούν ιδιαίτερη τιμή για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, με κορυφαία την ανάδειξη του ελαιολάδου Enigma Gourmet Evoo ως νικητή και Best International Flavored Evoo της Ιταλίας για το 2021

Έρχεται ως συνέχεια της αντίστοιχης 1ης θέσης του ελαιολάδου Oleoastron Gourmet Evoo, που κατέκτησε την 1η θέση της Ιαπωνίας στον Japan Olive Oil Prize 2021.

Από ρεκόρ σε ρεκόρ

Οι 14 μεγάλες αυτές διεθνείς βραβεύσεις στον EVO International Olive Oil Competition 2021, συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 280 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου παγκοσμίως, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις