ΚΟΣΜΟΣ. Νέα μεγάλη επιτυχία, σε διεθνές επίπεδο, για την Ελλάδα, με 12 Βραβεία σε 12 συμμετοχές από τους βιολογικούς Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στον Διεθνή Διαγωνισμό ελαιολάδου TerraOlivo International Olive Oil Competition 2021, στο Ισραήλ.

TerraOlivo International Olive Oil Competition

Ο Διεθνής Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ιερουσαλήμ, στο Ισραήλ, από 21 έως 24 Ιουνίου 2021.

Διαθέτει πολύ υψηλά ποιοτικά κριτήρια επιλογής και βράβευσης ελαιολάδων, εφαρμόζοντας standards αξιολόγησης σύμφωνα με τις μεθόδους που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου. Κατατάσσεται στους μεγαλύτερους διαγωνισμούς του κόσμου, με την πολύ υψηλή βαθμολογία 9 / 10, βάσει της παγκόσμιας κατάταξης EVOO World Ranking (EVOOWR).

Η γευσιγνωστική δοκιμή

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον Terraolivo IOOC 2021 πραγματοποιήθηκε από 39 ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert & panel tasters) διεθνούς κύρους, από πολλές χώρες του κόσμου, αποκλειστικά με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting).

O πολύ υψηλός βαθμός δυσκολίας του διαγωνισμού συμπληρώνεται από τον πολύ μεγάλο παγκόσμιο συναγωνισμό και από τον μεγάλο αριθμό συμμετοχών, που για το 2021 ξεπέρασε τα 600 ελαιόλαδα, προερχόμενα από 21 ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας.

12 συμμετοχές, 12 Βραβεία για τους βιολογικούς Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

Οι βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό του Ισραήλ, Terraolivo International Olive Oil Competition 2021 με 12 εξειδικευμένα βιολογικά - gourmet ελαιόλαδά τους και τιμήθηκαν με τον αριθμό των 12 βραβείων σε όλα τα δείγματα ελαιολάδων τους, συγκεντρώνοντας πολύ υψηλές βαθμολογίες από τους ειδικούς κριτές.

Τα 12 βιολογικά gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου βραβεύθηκαν με 6 Grand Prestige Gold, 5 Prestige Gold και 1 Gold Award, Βραβεία.

Τα βραβευμένα ελαιόλαδα είναι:

MAJESTIC Blend evoo - Grand Prestige Gold Award

MASTERPIECE Blend evoo
- Grand Prestige Gold Award

Flavored Gourmet ENIGMA
– Grand Prestige Gold Award

SYLLEKTIKON Gourmet evoo
- Grand Prestige Gold Award

ARMONIA Βιολογικό - Grand Prestige Gold Award

AGOURELAIO Βιολογικό - Grand Prestige Gold Award


GEMSTONE Blend evoo
- Prestige Gold Award

OLEOASTRON Gourmet Evoo
- Prestige Gold Award

ENSTAGMA Saffron EVOO - Prestige Gold Award

ENSTAGMA Saffron & Sage - Prestige Gold Award

ENSTAGMA Saffron & Rosemary
- Prestige Gold Award

FYLLIKON Βιολογικό Πρωτέλαιο - Gold Award

Για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποτελεί μια αξιόλογα μεγάλη διάκριση η επιβράβευση που σημειώθηκε στον Terraolivo IOOC 2021 του Ισραήλ, σε ένα διαγωνισμό παγκόσμιας εμβέλειας και υψηλού κύρους, με 12 υψηλού επιπέδου βραβεύσεις.

352 διεθνείς βραβεύσεις, ένα παγκόσμιο ρεκόρ εν εξελίξει

Οι βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου με τα εκπληκτικά αποτελέσματα στο Ισραήλ για το 2021, συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 352 διεθνών βραβεύσεων σε αναγνωρισμένους διαγωνισμούς υψηλού κύρους ανά τον κόσμο.

Ο αριθμός αυτός αποτελεί ένα εξελισσόμενο παγκόσμιο ρεκόρ βραβεύσεων για Έλληνα ελαιοπαραγωγό που καλλιεργεί, παράγει και τυποποιεί αποκλειστικά τα δικά του βιολογικά ελαιοπροϊόντα (Single Estate & Terroir organic producer).

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις