ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Μια εκπληκτική συναυλία στο Κάστρο Μονεμβασίας οργάνωσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Η Ευρώπη στην περιοχή μου», την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021.

Ήταν μια θαυμάσια μουσική παράσταση, με τίτλο «Στη γειτονιά των Αγγέλων», η οποία έλαβε χώρα στην πλατεία του Ελκομένου και ήταν αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη και τον Γιάννη Ρίτσο.

«Ένα δώρο για τον Δήμο Μονεμβασίας»

Μια εξαιρετική μουσική εκδήλωση σε ένα μοναδικό τόπο, η οποία όπως τόνισε η εκπρόσωπος του Δήμου Μονεμβασίας κα Μαρία Χαραμή, «είναι ένα δώρο για το Δήμο μας, γιατί στη δύσκολη αυτή συγκυρία πραγματοποιείται στην πατρίδα του Γιάννη Ρίτσου αυτό το μνημόσυνο ποίησης και μελωδίας, τιμώντας με τον ιδανικότερο τρόπο τον Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο αγωνιστή της δημοκρατίας».

Πλήθος θεατών, μεταξύ των οποίων και ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, είχαν τη χαρά να απολαύσουν ακούσματα γεμάτα Ελλάδα και συναίσθημα, τα οποία ερμήνευσαν η Αγγελική Βαρδάκη και ο Γιάννης Χριστόπουλος, με την ενορχήστρωση του Θοδωρή Λεμπέση, και αφήγηση του Χριστόδουλου Στυλιανού.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις