ΛΑΚΩΝΙΑ. Άλλη μια μεγάλη διάκριση υψηλού κύρους για Έλληνα ελαιοπαραγωγό, σημείωσαν οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, με 12 κορυφαίες βραβεύσεις στον φημισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων της Ιαπωνίας, JAPAN Olive Oil Prize Competition 2022, στο Τόκυο!

Στο Τόκυο

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, Τόκυο, 8 - 13 Μαΐου 2022.

Ο συγκεκριμένος διεθνής διαγωνισμός θεωρείται παγκοσμίως από τους πιο επαγγελματικούς διαγωνισμούς ελαιολάδων γιατί εφαρμόζει πολύ αυστηρά standards αξιολόγησης, βασιζόμενος στις γευσιγνωστικές μεθόδους που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.

Κατατάσσεται σε υψηλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη EVOOWR αφού η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον JAPAN Olive Oil Prize Competition 2022, γίνεται από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους, με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting).

500 ελαιόλαδα από 21 ελαιοπαραγωγικές χώρες

Για το 2022 συμμετείχαν περισσότερα από 500 ελαιόλαδα από 21 ελαιοπαραγωγικές χώρες όπως Ισπανία, Κροατία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Τυνησία, Η.Π.Α, Τουρκία, Ισραήλ και άλλες, με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, θεωρούνται οι μεγάλοι νικητές του διαγωνισμού JOOP 2022 γιατί τιμήθηκαν με εξαιρετικά υψηλές βραβεύσεις και συγκεκριμένα:

  • Με την 1η θέση και νικητήριο ελαιόλαδο Flavored, του Τόκυο, στον Japan Olive Oil Prize 2022, με βαθμολογία 98%.
  • Με 2 Best In Class ελαιόλαδα Flavored στο Τόκυο για το 2022, με βαθμολογία που ξεπέρασε το 96%.
  • Με 6 χρυσά και 3 ασημένια βραβεία αλλά και βαθμολογίες που κυμαίνονται από 85 έως 95 %, κατατάσσονται στα καλύτερα ελαιόλαδα Best Olive Oils JOOP 2022.

Πιο συγκεκριμένα

Οι 12 μεγάλες βραβεύσεις στα βιολογικά gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, στο Τόκυο για το 2022 είναι:

Να σημειωθεί ότι για 2η συνεχόμενη χρονιά το ελαιόλαδο OLEOASTRON Gourmet Evoo αναδείχτηκε Νο 1 και o μεγάλος νικητής του διαγωνισμού της Ιαπωνίας για το 2022, στην κατηγορία του, με βαθμολογία 98%.

Το γεγονός αυτό είναι ιστορικής σημασίας για την Ελληνική Ελαιοκομία και το Ελληνικό Ελαιόλαδο γενικότερα, καθώς δεν το έχει πετύχει άλλος ελαιοπαραγωγός σε όσα χρόνια διενεργείται ο φημισμένος διαγωνισμός στο Τόκυο.

Η ιδιαίτερα τιμητική βράβευση με την 1η θέση και το νικητήριο ελαιόλαδο στην κατηγορία του, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αποτελεί ένα μοναδικό Ελληνικό επίτευγμα από Έλληνα ελαιοπαραγωγό σε διαγωνισμό τόσο υψηλού κύρους και εμβέλειας που τον παρακολουθεί η παγκόσμια Ελαιοκομία.

Τα υπόλοιπα βραβευμένα ελαιόλαδα αναλυτικά

Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή τα βιολογικά, Single Estate ελαιοπροϊόντα των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου από τη Σπάρτη, να αναγνωρίζονται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς για την υψηλή ποιότητα τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, την μοναδική γεύση και τους υπέροχους συνδυασμούς τους, ενώ παράλληλα να θεωρούνται από τα κορυφαία διεθνώς.

  • 475 διεθνείς βραβεύσεις

Οι 12 μεγάλες αυτές διεθνείς βραβεύσεις, στο Τόκυο στον JAPAN Olive Oil Prize Competition 2022, συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 475 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου παγκοσμίως, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων ( Single Estate – Terroir ).

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις