ΛΑΚΩΝΙΑ. Στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου, σε απόσταση 28 χλμ. από τη Μονεμβασιά, ο Αρχάγγελος είναι ένα από τα πιο γραφικά παραθαλάσσια χωριά της Λακωνίας. Δεν μπαίνεις σε καράβι και όμως νιώθεις σαν να είσαι σε νησί.

Μικρό χωριό, με ήρεμους ρυθμούς και μια χρυσαφένια παραλία, ο Αρχάγγελος αποτελεί ιδανικό προορισμό για ήσυχες διακοπές, χαλάρωση και κολύμπι σε κρυστάλλινα καταγάλανα νερά, καθώς και σημείο εκκίνησης για εξορμήσεις σε πολλές περιοχές και αξιοθέατα, όπως η Μονεμβασιά, η Νεάπολη, ο Μυστράς και η Ελαφόνησος.

Σπίτια με κόκκινες κεραμιδένιες στέγες, μερικά καφενεία, ταβερνάκια με θέα τη θάλασσα και μια υπέροχη αμμουδερή παραλία για να βουτήξετε σε βαθυγάλαζα νερά. Αυτό είναι το σκηνικό που θα αντικρίσετε στον Αρχάγγελο, που είναι «κρυμμένος» στην ανατολική ακτή του Λακωνικού Κόλπου. Το χωριό ανήκει διοικητικά στον Δήμο Μονεμβασιάς και απέχει 300 χλμ. από την Αθήνα, 28 χλμ. από τη Μονεμβασιά και 25 χλμ. από τη Νεάπολη. Το όνομά του το πήρε από την ομώνυμη εκκλησία που δεσπόζει στην παραλία του.

Το τοπίο, η ηρεμία και η γαλήνη θα σας κερδίσουν. Εδώ, τα κρυστάλλινα νερά είναι πάντα ήρεμα. Η παραλία του Αρχάγγελου είναι ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά, ενώ έχει βραβευτεί και με Γαλάζια Σημαία. Για τους πιο μοναχικούς, υπάρχουν πολλοί κολπίσκοι με άμμο ή βότσαλο σε πολύ κοντινές αποστάσεις.

Οι επιλογές για μπάνιο στην περιοχή είναι αρκετές και καλύπτουν κάθε γούστο. Λίγα χιλιόμετρα μακριά από τον Αρχάγγελο θα συναντήσετε τον παραθαλάσσιο οικισμό Πλύτρα. Η υπέροχη αμμώδης παραλία του έχει διαυγή, ρηχά νερά και είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Στην περιοχή Κοκκινιές, υπάρχει η βυθισμένη πόλη του Αρχαίου Ασωπού, τα ερείπια της οποίας διακρίνονται με γυμνό μάτι μέσα στη θάλασσα και κατά μήκος της ακτής. Ακριβώς δίπλα στον Αρχάγγελο, βρίσκεται και η παραλία Χαραγιά με μήκος περίπου 3,5 χιλιόμετρα. Έχει χρυσαφένια αμμουδιά, καταγάλανα βαθιά νερά και αλμυρίκια.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις