ΕΛΛΑΔΑ. Η ψυχολόγος, Αγγελική Καβαλλιεράτου, αναλύει γιατί οι έφηβοι επιλέγουν το sexting ως επικοινωνία και εξηγεί πώς μιλάμε στα παιδιά για τους κίνδυνους που κρύβει αλλά και τι πρέπει να ξέρουμε για τη δημοφιλία που έχει.

Οι έφηβοι επικοινωνούν μέσω μηνυμάτων συνήθως γιατί χρειάζονται την αποδοχή και θέλουν να νιώσουν αρεστοί και επιθυμητοί, όπως εξηγεί η ψυχολόγος, Αγγελική Καβαλλιεράτου.

«Αυτή η ανάγκη χρειάζεται να γίνει κατανοητή από τους γονείς, οι οποίοι προσπαθούν να τη μειώνουν στα παιδιά. Συνήθως, οι έφηβοι νιώθουν ότι δεν έχουν πάρει αυτό που χρειάζονται από τους ανθρώπους της ζωής τους και το επιζητούν με άλλους τρόπους».

Όπως εξηγεί, η ανάγκη ανταλλαγής μηνυμάτων μπορεί να δείχνει μια κακή εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους.

«Όταν επιζητούν αυτή την αποδοχή χωρίς φροντίδα για τον εαυτό τους, μπορεί να γίνει επικίνδυνο. Προχωρώντας στην εφηβεία οι νέοι έχουν την ανάγκη να ανακαλύψουν την ερωτική πλευρά της ζωής τους μέσω μηνυμάτων. Ως γονείς είναι σημαντικό να διαχειριστείτε τη δική σας αγωνία για μια συζήτηση».

Η Αγγελική Καβαλλιεράτου δήλωσε πως ως γονείς πρέπει να φροντίσετε να μην είστε σκληροί ή επικριτικοί με το παιδί σας, εάν μάθετε ότι συνομιλεί με έναν τέτοιο τρόπο.

«Η υπερβολική εξοικείωση με τα συγκεκριμένα μέσα και εφαρμογές μπορεί να μη τους βοηθάει να έχουν στο νου τους ορισμένους κινδύνους. Χρειάζεται η δική σας παρέμβαση ώστε να του μιλήσετε για το ουσιαστικά ασφαλές μοίρασμα».

Επιπλέον, πρέπει να δείξετε εμπιστοσύνη, όπως λέει, και να τους πείτε ότι θα είστε εκεί και δείξτε διαθέσιμοι για οποιαδήποτε ερώτηση, απορία ή συζήτηση θέλουν να κάνετε.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις