Γεμιστά κολοκύθια του καλοκαιριού με κοτόπουλο και λαχανικά

Πέρα από τις συνηθισμένες συνταγές για γεμιστά του καλοκαιριού, αυτά τα κολοκύθια με κοτόπουλο και λαχανικά, κάνουν τη δική τους γευστική επανάσταση επαναπροσδιορίζοντας τον ρόλο τους στην ελληνική κουζίνα.
Αυτή η συνταγή είναι ένας έξυπνος τρόπος για να βάλουμε στο καλοκαιρινό μενού, το παρεξηγημένο λαχανικό της ελληνικής υπαίθρου, που αφθονεί στους πάγκους των λαϊκών αγορών και των μανάβικων από την άνοιξη και μετά.
Κολοκύθια του καλοκαιριού γεμιστά με κοτόπουλο και λαχανικά
Υλικά για 4 μερίδες:
- 4 μεγάλα στρογγυλά κολοκύθια
- 500 γρ κοτόπουλο στήθος ή άλλο μέρος χωρίς τα κόκκαλα
- 3 πιπεριές σε διάφορα χρώματα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- ½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο
- ½ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
- 200 γρ φέτα βαρελίσια
- 250 γρ mix τυριά που λιώνουν
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προετοιμασία και ψήσιμο:
- Αρχικά και μεγάλη προσοχή, κόβουμε στη μέση τα κολοκύθια για να έχουμε 8 μισά και τα κουφώνουμε σιγά σιγά με τη βοήθεια ενός κουταλιού
- Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσουν
- Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το ρίχνουμε σε ένα τηγάνι. Κόβουμε σε ροδέλες το κρεμμύδι και σε λεπτές λωρίδες το σκόρδο και τα προσθέτουμε στο τηγάνι
- Ρίχνουμε ελαιόλαδο και βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά για να σοταριστούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε τις χρωματιστές πιπεριές, κομμένες σε λεπτές λωρίδες και αφού μαραθούν, σβήνουμε με το κρασί
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο νερό. Αφήνουμε τη γέμιση να σιγομαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά
- Μόλις έχει γίνει το κρέας και έχουν απορροφηθεί τα υγρά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα σε τρίμματα και τον δυόσμο με τον μαϊντανό ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε τα κολοκύθια μας
- Πάνω από τα γεμιστά κολοκύθια ρίχνουμε λίγο από τα ανάμεικτα τυριά που λιώνουν και ψήνουμε σε φούρνο που καίει για 15 με 20 λεπτά