Είτε προτιμάς αυτή τη νόστιμη παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και καρύδια για τη μέση είτε σαν ατομική σαλάτα, το βέβαιο είναι πως η γεύση της θα σε κατακτήσει.

Μόλις μπει το φθινόπωρο, το κόκκινο βολβοειδές λαχανικό της ελληνικής γης, κάνει την εμφάνισή του στους πάγκους των λαϊκών αγορών και στα ράφια των μανάβικων. Κι αν νομίζεις πως οι συνταγές που μπορείς να δημιουργήσεις με τα παντζάρια είναι λίγες, κάνεις λάθος αφού μπορείς να παίξεις με διάφορους συνδυασμούς, δημιουργώντας δυνατές γεύσεις με απλά υλικά.

Νόστιμη παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και καρύδια

Υλικά για μισό κιλό παντζάρια:

  • 500 γρ φρέσκα παντζάρια χωρίς τα φύλλα (αν έχουμε και τα φύλλα, τα καταναλώνουμε βραστά με λάδι και λεμόνι σαν ξεχωριστή σαλάτα)
  • 400 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ μαγιονέζα
  • 70 γρ καρύδια χοντροκοπανισμένα στο γουδί
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ. σ. ξύδι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση και σερβίρισμα:

  • Αρχικά βράζουμε τα παντζάρια με τη φλούδα τους, μέχρι να μαλακώσουν και όταν τα τρυπάμε με το πιρούνι, αυτό να περνάει άνετα στη σάρκα
  • Τα σουρώνουμε κάτω από τη βρύση και αφήνουμε το νερό να τρέξει πάνω τους
  • Μόλις κρυώσουν, αφαιρούμε τις φλούδες με τα χέρια μας, τρίβοντας απλώς τα παντζάρια. Αν δεν θέλουμε να κοκκινήσουν τα χέρια μας, φοράμε γάντια
  • Ψιλοκόβουμε τα παντζάρια σε ένα δίσκο κοπής σε μικρά κυβάκια και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα και το σκόρδο περασμένο στο λεπτό του τρίφτη
  • Ρίχνουμε τα καρύδια, το ξύδι, λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει
  • Σε αυτό το στάδιο, τα υλικά δεν έχουν αμολήσει τα αρώματά τους γι αυτό δεν μπορούμε να δούμε αν λείπει κάτι από τη σαλάτα μας, όπως αλάτι ή ξύδι. Μόλις κρυώσει η παντζαροσαλάτα, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν χρειάζεται κάτι, ανάλογα τις προτιμήσεις μας
  • Σερβίρουμε με λίγα χοντροτριμμένα καρύδια
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις