ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Πέρσι τέτοια εποχή, η Μαγδαληνή Κλειώ Ευταξιοπούλου μάς μετέφερε στα ξέγνοιαστα παιδικά μας χρόνια με τη συλλογή «Party» του brand της, m.k.e.. Φέτος μάς πηγαίνει ένα ταξίδι στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Πελοπόννησο, αφού το road trip, που έκανε εκεί το περασμένο καλοκαίρι, αποτέλεσε αφορμή και πηγή έμπνευσης για τη νέα της συλλογή.

Η «PELOPONNESE» της m.k.e. θα βρίσκεται μαζί μας σε κάθε στιγμή του καλοκαιριού. Πετσέτες θαλάσσης έρχονται να συνοδεύσουν τις βουτιές μας στην παραλία, clutches με μεταλλικούς κρίκους θα στολίζουν το χέρι μας και θα φυλάνε όλα όσα χρειαζόμαστε για μία άνετη βόλτα και μεταξωτά διάφανα φουλάρια θα μάς ντύνουν με διαφορετικούς τρόπους από το πρωί ως το βράδυ.

Η Πελοπόννησος διαφαίνεται σε κάθε κομμάτι ξεχωριστά με μοναδικό τρόπο. Αποχρώσεις του πράσινου, της ώχρας και του φαιού συναντώνται σε επαναλαμβανόμενα τολμηρά μοτίβα, αλλάζοντας κλίμακες και δημιουργώντας επίπεδα, είτε με ξεκάθαρες διχρωμίες, είτε με αρμονικές τονικές διαβαθμίσεις. Οι χρωματικές επιλογές, που καταφέρνουν να δώσουν ένα αποτέλεσμα κλασικό και διαχρονικό, μόνο τυχαίες δεν είναι. Σε όλα τα κομμάτια της «PELOPONNESE» μπορούμε να διακρίνουμε διαφορετικές περιοχές της Πελοποννήσου, που εκτός από την έμπνευση, χάρισαν και τα ονόματά τους.

Η Μαγδαληνή Κλειώ Ευταξιοπούλου μετέπλασε σε καθημερινά, χρηστικά αντικείμενα για τη νέα m.k.e. συλλογή τέσσερις τόπους. Από τη Μεσσηνία πήρε τους πλούσιους καρποφόρους ελαιώνες της, από τη Λακωνία τις άγριες παραλίες της με τα μεγάλα λευκά τους βότσαλα, από την Ηλεία τα στάχια της και από την Αρκαδία το γεωγραφικό της ανάγλυφο που έρχεται να ενώσει όλες τις περιοχές μαζί. Για να καταφέρει το τελευταίο, επισκέφτηκε την Αρκαδία ακόμα μια φορά, έτσι ώστε να φωτογραφίσει στα χωριά της την «PELOPONNESE» και να την κάνει με αυτόν τον τρόπο ένα με την ακατέργαστη ομορφιά της φύσης, την αίσθηση του χωριού και τον αλλοιωμένο νόστο για την καταγωγή μας.

Η Μαγδαληνή Κλειώ Ευταξιοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Σπούδασε Textile Design στο Κολλέγιο Τέχνης του Εδιμβούργου στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Το 2013 επέστρεψε στην Αθήνα και δημιούργησε το δικό της brand με το όνομα m.k.e το οποίο ειδικεύεται σε homeware textiles αλλά και σε γυναικεία και ανδρικά αξεσουάρ. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στο Εδιμβούργο και την Γλασκώβη και έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα (στον χώρο Matalou at Home και στην El. Marneri Galerie).