Μερίδες: 8

Χρόνος Προετοιμασίας : 20m

Χρόνος Μαγειρέματος : 90m

Υλικά

2 κιλά χταπόδι ζεματισμένο σε νερό και κομμένο σε κομμάτια

2 ντομάτες ψιλοκομμένες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

200 ml ελαιόλαδο

120 ml κονιάκ

120 ml μαυροδάφνη

100 ml ξύδι μπαλσάμικο

1-2 φύλλα δάφνης

5-6 κόκκους μπαχάρι

5-6 κόκκους μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας μέλι

Παρασκευή

Σωτάρεις το σκόρδο και το χταπόδι σε ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα.

Προσθέτεις το μπαχάρι και το πιπέρι.

Φλαμπάρεις με το κονιάκ και σβήνεις με το κρασί για να το κάνεις κρασάτο.

Προσθέτεις το μπαλσάμικο και το αφήνεις να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα.

Προσθέτεις την ντομάτα και τη δάφνη και αφήνεις για άλλα 30 λεπτά.

Τέλος προσθέτεις το μέλι και κατεβάζεις από τη φωτιά.

Αφήνεις λίγο το φαγητό να σταθεί.

Κάτι ακόμα

Η νόστιμη και πολύ αρωματική συνταγή με τη γλυκιά του γεύση και το υπέροχο θαλασσινό άρωμα που δίνει το χταπόδι συνδυάζεται με ρύζι ή με τηγανητές πατάτες