Για 4 άτομα. Προετοιμασία 40’. Ψήσιμο 25’

Υλικά
5 πιπεριές πράσινες
5 πιπεριές κόκκινες
250 γρ. τυρί φέτα ΛΑΒΙΟΓΑΛ
300 γρ. ανθότυρο
4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή
Πλένουμε τις πιπεριές, τις σκουπίζουμε και τις ψήνουμε στη σχάρα του φούρνου στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν. Αφού κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε κομμάτια.

Σοτάρουμε σε κατσαρόλα το σκόρδο με το λάδι, προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό και τα σιγοβράζουμε, ώσπου να δέσει η σάλτσα.

Βάζουμε σε ένα μπολ τα τυριά και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι. Στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος Νο 24 τις μισές πιπεριές λίγη σάλτσα, το μισό τυρί, τις υπόλοιπες πιπεριές το υπόλοιπο τυρί, την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα τα τυριά.

Αφήνουμε για λίγο και σερβίρουμε.

Κάτι ακόμα
Για πιο πικάντικη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα των τυριών λίγη πάπρικα.