Σίγουρα το προηγούμενο διάστημα καταγράφηκε ρεκόρ καθημερινών περιπάτων με τα κατοικίδια στο πάρκο, αφού όλοι συνοδεύαμε τα σκυλάκια μας. Η βόλτα δεν είναι απλώς μια ανέμελη ώρα της μέρας, αλλά μια ζωτικής σημασίας δραστηριότητα με ψυχικά και σωματικά οφέλη. Συγχρόνως, πρέπει να συνοδεύεται και από ορισμένα βασικά μέτρα προστασίας.

Τα κυριότερα σημεία που καλό είναι να λαμβάνουμε υπόψη πριν και κατά τη διάρκεια της βόλτας είναι:

1. Διαλέγουμε μια τοποθεσία η οποία διαθέτει ξεχωριστούς χώρους παιχνιδιού για μεγαλόσωμες και μικρόσωμες ράτσες. Με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιούμε τις πιθανότητες να τραυματιστούν τα σκυλάκια.


2.
Ενδεχομένως, δεν υπάρχει σκυλί που να μην ξετρελαίνεται να παίζει με παιχνίδια, όπως μπάλες και φρίσμπις. Ωστόσο, όταν είμαστε σε κλειστούς χώρους, οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί. Τα σκυλιά γίνονται προστατευτικά με τα αγαπημένα τους παιχνίδια και μπορεί να ξεσπάσει καυγάς.


3.
Αποφεύγουμε να παίρνουμε μαζί μας φαγητό, διότι μπορεί κάποιο σκυλάκι να θελήσει να πάρει τη μπουκιά από το κατοικίδιο μας. Αυτό είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε αντιπαράθεση και ενδεχομένως άγριο καυγά.

Επίσης, δεν είναι σε όλους ευχάριστο να δίνουμε λιχουδιά στα σκυλάκια τους για πολλούς και διάφορους λόγους. Ίσως, ένα σκυλάκι είναι σε δίαιτα, έχει αλλεργία ή οποιοδήποτε άλλο ιατρικό πρόβλημα και δεν κάνει να φάει.

Μην ξεχνάτε: ‘’Μία τσάντα μεταφοράς σκύλου είναι απαραίτητο αξεσουάρ για την μεταφορά του κατοικίδιου μας στον κτηνίατρο ή σε ένα ταξίδι’’


4.
Όταν συνοδεύουμε το σκυλάκι στη βόλτα του, πρέπει να έχουμε πάντα το νου μας, μη γίνει κάτι. Φυσικά, δεν γίνεται να μην ασχοληθούμε με κάτι άλλο ή να μην συνομιλήσουμε με κάποιον άνθρωπο.

Μπορούμε να κάνουμε το οτιδήποτε, αρκεί να έχουμε στραμμένη τη προσοχή μας και στο σκυλάκι μας, διότι μπορεί να εμπλακεί σε κάποια αντιπαράθεση. Σε αυτή τη περίπτωση, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να απομακρύνουμε το σκυλάκι και να ηρεμήσουμε τα πνεύματα.

Συγχρόνως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η βόλτα δεν είναι αποκλειστικά και μόνο για το κατοικίδιο. Αφενός, πρέπει να είναι ελεύθερο και να κοινωνικοποιείται με άλλα σκυλάκια. Αφετέρου, πρέπει να είμαστε μέρος των εμπειριών του.

Ο χρόνος που αφιερώνουμε στο παιχνίδι με το σκυλάκι μας είναι πολύτιμος και αναντικατάστατος. Θεμελιώνουμε τον δεσμός αγάπης και εμπιστοσύνης και συγχρόνως, επιβλέπουμε με ασφάλεια τη κατάσταση.


5. Αν παρατηρήσουμε σημάδια φόβου, θυμού, αμηχανίας ή ταραχής, γυρίζουμε σπίτι ή κατευθυνόμαστε σε εναλλακτικό χώρο. Καλό είναι να μην ωθούμε τα πράγματα στα άκρα και ρισκάρουμε τη ψυχολογία του σκύλου.


Κλείνοντας, η βόλτα αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές και ευχάριστες στιγμές της μέρας. Ωστόσο, δεν πρέπει να αρκούμαστε μόνο σε αυτό, διότι προέχει η ασφάλεια του κατοικίδιου μας, αλλά και των υπόλοιπων. Με υπευθυνότητα και καλή διάθεση, θα προσφέρουμε στο σκυλάκι μας μια αξέχαστη βόλτα.

Βρείτε το κατάλληλο κλουβί μεταφοράς σκύλου σας στο Petvet24!