4 άτομα. Προετοιμασία 40’. Ψήσιμο 20’

Υλικά
1 κιλό μαρίδες
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
½ κουταλάκι ρίγανη
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι κορν φλάουρ
1 φλιτζάνι σόδα υγρή
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι

Παρασκευή
Καθαρίζετε τα ψάρια, αφαιρώντας τα κεφάλια, τα πλένετε και τα στραγγίζετε. Τα αφήνετε σε μια λεκάνη με το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και λίγο αλάτι γιο μισή ώρα. Τα βάζετε σε τρυπητό για να στραγγίξουν.

Ρίχνετε σε μια λεκάνη το αλεύρι, λίγο αλάτι, το κορν φλάουρ, τη σόδα και ανακατεύετε, μέχρι να γίνουν χυλός.

Βάζετε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι και, μόλις κάψει, βουτάτε μία μία τις μαρίδες στο χυλό και τις τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, ώστε να στραγγίξουν, τις βάζετε σε πιατέλα και τις σερβίρετε ζεστές.


Κάτι ακόμα
Αν δεν θέλετε να φτιάξετε χυλό, απλώς αλευρώνετε τις μαρίδες και τις τηγανίζετε. Με το χυλό, όμως, γίνονται πιο τραγανές