Υλικά

12 μεγάλα παντζάρια καθαρισμένα χωρίς φύλλα
1 και ½ φλιτζάνι γλυκιά μυζήθρα
4 κόκκους από πράσινο πιπέρι τριμμένο
4 κόκκους από κόκκινο πιπέρι τριμμένο
6 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξίδι
Αλάτι, λίγο μαύρο πιπέρι



Παρασκευή


Βράζετε τα παντζάρια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν καλά. Τα βγάζετε με μία τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς. Κρατάτε και μισό φλιτζάνι από το ζωμό τους.

Κόβετε τα παντζάρια σε λεπτές ροδέλες και τις βάζετε στην άκρη. Σε ένα μπλέντερ ή ακόμη και σε ένα μπολ, με την βοήθεια ενός πιρουνιού αναμειγνύετε τη μυζήθρα με τη μισή ποσότητα από τα τριμμένα πιπέρια και ελάχιστο αλάτι, μέχρι να πολτοποιηθούν και να γίνουν μια ομοιογενής μάζα.

Τοποθετείτε μια φέτα παντζάρι και από πάνω απλώνετε λίγο μείγμα μυζήθρας. Συνεχίζετε τοποθετώντας ξανά και ξανά. Σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά, αδειάζετε το ελαιόλαδο, το ξίδι και το αλάτι. Κλείνετε και τα χτυπάτε πολύ καλά.

Περιχύνετε με την σάλτσα.