4 άτομα. Προετοιμασία 30’. Ψήσιμο 30’


Υλικά

300 γρ. αρνί (ψαχνό)
½ κιλό ψαρονέφρι
300 γρ. μοσχάρι γάλακτος
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι κρασί
200 γρ. πεκορίνο
½ κουταλιά πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι


Παρασκευή
Κόβετε το κρέας σε μικρή κομμάτια. Το πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και το αφήνετε για 1/2 ώρα.

Ρίχνετε σε μια πλατιά κατσαρόλα το λάδι, τα κρεμμύδια, το κρέας και τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το κρασί, λίγο αλάτι και τα σιγοβράζετε για λίγο,

Ρίχνετε σε μια γάστρα το κρέας λίγο νερό, το σκεπάζετε και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 2 ώρες.

Αφαιρείτε το καπάκι, ρίχνετε το τυρί κομμένο σε μικρά κομμάτια, την πάπρικα και ξαναβάζετε το φαγητό στο φούρνο, μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί.

Σερβίρετε σε πιατέλα, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Κάτια ακόμα
Αντί να ψήσετε το κρέας σε γάστρα, μπορείτε να το τυλίξετε σε λαδόχαρτο και να το τοποθετήσετε σε ταψί.