4 άτομα. Προετοιμασία 45’. Ψήσιμο 40’


Υλικά

4 φέτες συκώτι μοσχαρίσιο «Φάρμα Παπαδόπουλου»

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

½ κιλό μανιτάρια κομμένα σε φέτες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι κρασί λευκό

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

Λαδόχαρτο

Αλάτι

Πιπέρι


Παρασκευή

Πλένετε το συκώτι «Φάρμα Παπαδόπουλου» και το στραγγίζετε. Βάζετε σε ένα τηγάνι το μισό λάδι να ζεσταθεί και σοτάρετε το συκώτι, μέχρι να ροδίσει καλά. Το πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και στρώνετε τις φέτες σε πυρίμαχο σκεύος.

Ρίχνετε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο λάδι, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και τα σοτάρετε ελαφρά. Προσθέτετε το κρασί, αλάτι, πιπέρι και τα σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Τα βάζετε σε μια λεκάνη για να κρυώσουν λίγο.

Κόβετε τέσσερα κομμάτια λαδόχαρτο. Απλώνετε το ένα και τοποθετείτε στο κέντρο μια φέτα συκωτιού. Πάνω στη φέτα βάζετε μια κουταλιά από το μείγμα των μανιταριών. Διπλώνετε καλά το λαδόχαρτο σε πακετάκι και επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα υλικά. Θα γίνουν τέσσερις μερίδες.

Τοποθετείτε τα πακετάκια σε ταψί και τα ψήνετε στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά. Σερβίρετε το συκώτι μέσα στο λαδόχαρτο.



Κάτι ακόμα

Αν Θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε σε κάθε πακετάκι και δυο-τρεις κύβους κεφαλοτύρι.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις